Вести

УЧИНИЋУ СВЕ ДА СВОЈИМ РАДОМ ОПРАВДАМ ПОВЕРЕЊЕ ГРАЂАНА

На конститутивној седници Скупштине града Шапца, још један мандат градоначелника поверен је др Александру Пајићу. Захваљући се грађанима на подршци коју су пружили политици Српске напредне странке и на локалним изборима 17. децембра Пајић је поручио да ће учинити све да то поверење и оправда својим радом.

„Част ми је и привилегија што сам по други пут изабран за градоначелника Шапца. Хвала суграђанима на великој подршци и поверењу које су нам указали на изборима 17. децембра, а ја ћу учинити све да то поверење својим радом оправдам. Велики посао нас чека у наредне четири године. Имамо велике планове према Шапцу као граду будућности. Наставићемо да радимо и градимо како би сваки део нашег града био подједнако развијен и како би сви грађани живели боље“, поручује Пајић.

Поред Српске напредне странке која поново има апсолутну већину у Скупштини града Шапца, као што је то био случај и у претходном мандату, ту су и наши партнери Покрет „Западна Србија“ и Европска зелена партија, док је нови постизборни коалициони партнер Социјалистичка партија Србије.

„То значи да сада скупштинску већину у градском парламенту чини 47 од укупно 69 одборника, тачније реч је о двотрећинској већини, што је изузетно значајно за даљи рад градског парламента јер нас у наредним годинама очекују значајне одлуке и пројекти како би се наш град развијао и напредовао у сваком сегменту. Шабац је једна од локалних самоуправа које су имале највећи број изборних листа, чак 12. У наредном мандату у скупштински рад биће укључене и две опозиционе листе, што је јако добро, а једино листа Небојше Зеленовића није присуствовала конститутивној седници. Надам се да ће у интересу грађана ту своју одлуку променити, јер грађани су јасно рекли шта мисле о политикама које су биле представљене на последњим изборима“, каже Пајић.