Вести

МИРОВИЋ: ВЛАДА У ДЕФАНЗИВИ, ВЕЋИНА ЗА ИЗБОРЕ

Потпредседник Српске напредне странке Игор Мировић изјавио је да је већина чланова те странке, али и јавности, за расписивање ванредних парламентарних избора.

Он је у Кажипрсту на ТВ Б92 рекао да ће се у недељу, 17. јануара, на ГО СНС расправљати о могућности да и ванредни парламентарни избору буду расписани заједно са покрајинским и локалним изборима.

"Мислим да је већина чланова странке за расписивање ванредних парламентарних избора, али оставимо то за недељу", рекао је Мировић не одговоривши на питање да ли ГО председнику странке Александру Вучићу одобрити да пре страначке скупштине одлучи о расписивању ванредних парламентарних избора.

Мировић је нагласио и да је велики део опозиције за расписивање ванредних парламентарних избора, као и "велики део ангажоване јавности".

Он је рекао и да је тренутно у друштву створена таква атмосфера у којој се занемарују резултати владе и Српске напредне странке као доминантног учесника у њој.

"Приликом Вучићевог обиласка радова на пројекту "Београд на води", главна вест у медијима је била полемика премијера и новинара, о резултатима радова нико није писао. Вучић је нагласио да морамо да трпимо критике и аргументима одговарамо на њих. Створена је атмосфера притиска, релативизовања конкретних резултата, али влада за таквом дефанзивном варијантом нема никакву потребу. Ако се већ ствара једна атмосфера у којој се не може радити, онда треба видети да ли постоје они који ће боље то радити", истакао је он.

На питање да ли премијер Вучић жељом да скрати свој мандат може да допринеси бољим резултатима СНС на покрајинским изборима, Мировић је одговорио одречно.

"Ми ћемо свакако на покрајинским изборима изаћи са резултатима које је наша влада, влада Александра Вучића, постигла и понудићемо нови план који подразумева сарадњу покрајинске и Владе Србије", закључио је он.

Извор: B92.net