Вести

ГО СНС ШАБАЦ ОСУДИО ЗЕЛЕНОВИЋЕВО ШИРЕЊЕ ФАШИЗМА

У просторијама Градског одбора Српске напредне странке у Шапцу дана 26.12.2019. године одржана је конференција за новинаре поводом кривичне пријаве против градоначелника Шапца Небојше Зеленовића.

Др Бобан Бирманчевић, повереник ГО СНС Шапца и народи посланик поднео је кривичну пријаву Основном јавном тужилаштву у Шапцу против градоначелника Небојше Зеленовића који је на свом Твитер налогу упоредио СНС са владавином Адолфа Хитлера у фашистичкој Немачкој, и тако учинио кривично дело - повреда угледа због расне, верске и националне припадности.

Повереништво ГО СНС Шабац оштро је осудило говор мржње шабачког градоначелника, рекавши да је ово била ескалација у његовим већ непримереним обраћањима. Употреба фашистичких симбола, је кап која је прелила чашу.

На конференцији се чуло и то да СНС неће дозволити да Зеленовићев и његов како су га назвали фашистички Савез малтретира њихове чланове, председника државе, а по највише грађане Србије.

Још једном су апеловали на судство да под хитно реагују и стану на пут застрашивању грађана и ширењу фашизма, што је постало веома забрињавајуће, а затим му поручили да ће пресуду за све незаконите радње које је чинио добити већ на следећим изборима.

 

Извор: ГО СНС Шабац