Саопштења

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ГРАДСКОГ ОДБОРА СНС ШАБАЦ

Градски одбор Српске напредне странке упозорава на катастрофалне последице власти Небојше Зеленовића, који је као командант локалног кризног штаба директно одговоран за то што је Шабац постао најжешће жариште вируса Covid 19.

Повереник Српске напредне странке и будући градоначелник Шапца др Александар Пајић подсетио је на конференцији за новинаре да је Небојша Зеленовић, у време ванредног стања, водио политику неусаглашену са мерама републичког Кризног штаба.

Зеленовић је отварао пијаце док нигде у Србији нису радиле и без потребе и консултација са стручњацима отварао болницу у згради Економске школе, упорно пркосећи републичком Кризном штабу и водећи неку своју политику , која се по Шапчане показала кобном и којој ових дана ни криви ни дужни плаћају цех.

Небојша Зеленовић је жртвовао грађане Шапца зарад личних политичких интереса, а посебно је монструозно што је после избора, видевши да је изгубио подршку Шапчана, Зеленовић почео да им се свети додатним немаром према њиховом здрављу. Он је, наиме, упорно игнорисао упозорења Градског завода за јавно здравље Шабац, да је неопходно пооштрити мере, због претећег раста броја заражених у граду.

Као командант градског Кризног штаба, Зеленовић је директно одговоран за то што није реаговао на та упозорења о којима постоје писани трагови и сви документи. Одлуку о пооштравању мера, Зеленовић је донео тек 10 дана касније, када је већ било касно пошто је у међувремену организовао 3 јавне манифестације у самом граду које су окупиле више стотина, па и хиљада људи, нагласио је Пајић.

Он је оценио да је Небојша Зеленовић опасности од заражавања изложио све присутне на манифестацијама Руже Липолиста, коњичким тркама и седници Главног одбора Демократске странке, али и чланове њихових породица и тако допринео вишеструком увећању броја заражених и оболелих.

Зеленовић је својим неодговорним понашањем број заражених у Шапцу довео до више од 1300 људи, а више од 2 хиљаде контаката је под надзором. То је црни биланс Зеленовићеве власти у време епидемије, истиче повереник Српске напредне странке за Шабац.

Осврћући се на тужбу коју је Зеленовић најавио против председника Србије Александра Вучића, др Пајић је оценио да је срамота што је Зеленовић једини градоначелник у свету, који је тужио председника своје државе. Али то личи на њега и његово јефтино политикантство, каже Пајић и подсећа да је Зеленовић кампању почео из Брисела, а не из Србије, као и да и непрестано тражи упориште у страним амбасадама, а не у свом народу.

Зато је на изборима добио чак 12 хиљада гласова мање од Српске напредне странке, каже Пајић и истиче да ће Зеленовић одговарати за сва злодела која је учинио у Шапцу, чим Српска напредна странка као победник избора преузме власт.

 

Извор: ГО СНС Шабац