Вести

ЂОРЂЕВИЋ: ДРЖАВА ГЛЕДА ДА ПЕНЗИОНЕРИМА БУДЕ СТАНДАРД ШТО ВЕЋИ

Пензионери у Србији од данас на шалтерима 1.530 пошта широм земље могу да се пријаве за пензионерске картице, најавио је директор Пошта Србије Зоран Ђорђевић.

Ђорђевић је рекао, на представљању ове нове услуге у Главној пошти у Београду, да је картица бесплатна и да ће пензионерима пружати бројне погодности од 1. октобра, од када ће моћи да је користе.

Како је објаснио Ђорђевић, процедура издавања пензионерске картице је једноставна и не захтева пуно времена, а запослени на шалтерима пошта ће их нудити пензионерима.

"Мислим да је било сасвим логично да Пошта Србије буде део овог пројекта намењеног пензионерима, јер је пракса показала да пензионери имају највеће поверење у нас када је у питању плаћање услуга, а највећи број њих и своје пензије подиже преко пошта", рекао је Ђорђевић.

Ђорђевић је изразио очекивање да ће више од 95 одсто пензионера имати ову картицу.

Ђорђевић је најавио и да ће Пошта Србије у будућности гледати да пружа и нове додатне погодности пензионерима.

Подсетио је да је пре неколико дана промовисана услуга Е-новчаника, намењена пре свега најстаријима и омогућиће да се све оно што долази дигитално и у Е-сандуче претвара аутоматски у признаницу, а путем поруке ће се добити обавештење да сте добили уплатницу и питање да ли желите да извршите уплату.

"Држава гледа да пензионерима буде стандард што већи и мислим да то они и заслужују. Пензионери из године у годину имају све веће погодности, а то говори да смо ми као друштво постали зрелији и да више ценимо оне који су отишли у пензију", истакао је Ђорђевић.

 

 

Извор: Танјуг