БАЈИЋ: НИЈЕ МОРАЛНО ГРАДИТИ ПОЛИТИЧКЕ АМБИЦИЈЕ У ДАНИМА КАДА СРБИЈА ТУГУЈЕ

Господо из Заједно, Заједно за Србију, Морамо, Не морамо, Можемо, Не можемо, Све знамо а ништа не знамо, или како се већ зовете, о мојој части и поштењу судиће грађани по чијој вољи сам изабран у српски Високи дом. Чути ме нећете, ни близу онолико колико чујете ваше вође, а никада толико гласно, колико ваш предводник галамити може, јер дрека и вика нису моји манири, ни у кући, ни на улици, а нарочито не у Скупштини Србије. Можда је то једини језик који ви разумете, али мени не приличи чак ни када са вама разговарам. Ја ћу се и надаље бранити радом, моралом, људским врлинама и поштењем.

Што се тиче криминала и корупције, као добре познаваоце којима су блиски ови термини, позивам вас да јавно обелоданите све мутне радње у којима сам ја, а и моја ближа и даље фамилија умешани. Као врсним познаваоцима правде и права предлажем да доказе предате истражним органима, па чак ако треба директно у руке судијама које је ваш идејни вођа све по списку кадрирао.

Ја одлично разумем где сам и шта радим. Не мањка ми емпатије за људе око мене, али ни разумевања за ваш бес. Ко је губитник, има право да се љути. Ипак, није баш морално нереалне политичке амбиције градити у данима када Србија тугује и када њен народ пати. То вам је прва лекција из етике на коју се позивате, а из које сте данас добили један!

Мера ствари је уразумити се када је потребно, а узвишена ствар поштовати свој народ и његова осећања. То би онај ко се представља за елиту морао да зна. Све то за шта се декларишете обичан народ давно је прозрео. И на крају да се не цењкамо више, јер ја немам цену, а вашу, процењену на 10 одсто, уколико у међувремену није скочила, осетили смо сви на својој кожи!

ДР ЖИВАН БАЈИЋ
ПРЕДСЕДНИК ГРАДСКОГ ОДБОРА СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ ШАБАЦ