БАКАРЕЦ: ЗВАНИЧНО ДОКАЗАНО ДА ЂИЛАС ЛАЖЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 24.02.2021.

Небојша Бакарец

члан Главног одбора Српске напредне странке

Драган Ђилас је један од ретких који може да се похвали да је сертификовани лажов. Званично доказани лажов. Тај доказ, тај сертификат поседујем, поседује га наш драги „Информер“, а сада и ви драги читаоци можете да га видите. Званични доказ је дао уважени министар унутрашњих послова, господин Александар Вулин, као одговор на моје посланичко питање које сам поставио у Скупштини Србије. Ја сам 26. јануара 2021. затражио обавештење од РИКа, МУПа, и МДУЛС, и питао сам да ли су тачне тврдње тајкуна Драгана Ђиласа, од 13.01.2021., које су пренели сви Ђиласови медији. Хазјајин Ђилас је рекао: „Пре шест месеци на најлажнијим, најпокраденијим изборима у историји Србије, када су стотинама хиљада листића пуњене кутије, када су лопатама убацивали…“. Олигарх Ђилас, је ничим изазван, чак 6 месеци после избора слагао да је неколико стотина хиљада листића убачено у кутије (по логици онога што је рекао, најмање 200.000). Такву невероватну тврдњу није изрекао нико, ни непосредно после избора, нити касније (ни ОЕБС, ни ЦРТА, нити Ђиласови медији, ни Ђиласова странка…нико). ОЕБС је 22.јуна 2020. рекао:„Парламентарни избори протекли су добро“. Ђиласов Раша Недељков, шеф посматрачке мисије ЦРТА је изјавио:„Ови избори испуњавају минималне демократске стандарде“. Честитке су упутили Туск и Вархеји. Шеф Делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици оценио је да бојкот није био добра идеја. Друго, на изборима су учествовале и опозиционе странке, Ђиласови данашњи партнери, попут ПСГ, али и ДЈБ, ДСС, СРС. Нико од њихових контролора није видео „стотине хиљада листића којима су пуњене кутије, које су лопатама убацивали“. То не помиње ни један записник са преко 8500 бирачких места, ни један члан бирачког одбора од њих најмање 85.000. Није поднет ни један приговор тим поводом, а тим поводом није поднета ни једна прекршајна или кривична пријава, нити је овим поводом обавештен МУП. Нормално да се ништа од тога није догодило, због тога што нико није убацио ни један листић вишка, а камоли 200.000.

Како институције у Србији одлично раде и комуницирају, тако сам ја 22.02.2021. добио одговор на своје посланичко питање, на чему се захваљујем министру Вулину. У одговору на моје питање, између осталог стоји: „Приликом одржавања избора за народне посланике, посланике у Скупштини АП Војводина, и одборнике скупштина градова и општина током 2020., Министарство унутрашњих послова предузимало је мере из своје надлежности ради безбедног одвијања изборног процеса. Увидом у службене евиденције МУПа, утврђено је да (…) нема радњи које би се могле довести у везу са „ТВРДЊАМА“ које се наводе, нити је било евидентираних догађаја који би се могли довести у везу са тим „ТВРДЊАМА““.

Дакле, Министарство унутрашњих послова које би, по природи свог посла, знало да се десило било шта од онога што је слагао Ђилас, то министарство лепо каже, црно на бело, да нема ни једног јединог догађаја о коме говори тајкун Ђилас. МУП лепо каже да Ђилас не говори истину, и да нико није у гласачке кутије убацио ни један листић, а камоли 200.000. То смо уосталом и сви знали. Тиме је олигарх Драган Ђилас званично и доказано, постао сертификовани лажов. Машала! А стара народна изрека лепо каже „Ко лаже, тај и краде“.

СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ