БИРМАНЧЕВИЋ: МЕДИЈСКИ КОНКУРС НАПАДАЈУ ОНИ КОЈИ СУ ГОДИНАМА ПЉАЧКАЛИ БУЏЕТ ШАПЦА

Поражена политичка гарнитура у Шапцу не пропушта прилику да нападне Српску напредну странку шта год да се догоди. Овога пута расподела средстава за суфинансирање медијских садржаја, које сваке године додељује град Шабац, послужила им је да окриве Српску напредну странку, због тога што неки од њих нису добили новац. Заборавили су притом да признају својим суграђанима да новац који су годинама уназад на истом конкурсу добијали нису оправдали, истиче у саопштењу за јавност народни посланик др Бобан Бирманчевић, повереник Градског одбора Српске напредне странке у Шапцу.

Правила конкурисања за пројектно суфинансирање медија су једноставна: благовремено се достави пројекат, а када независна комисија утврди да испуњава све прописане услове, медијска кућа добије новац. А да би медијска кућа себе квалификовала и за средства на наредном конкурсу, потребно је да оправда претходно добијена. То ови који сада дижу највећу буку нису урадили.

Ово је само још један од доказа да су поједини медији који су годинама живели од новца из буџета града Шапца служили искључиво као средство политичких обрачуна, а не као објективни и независни новинари. Подсетио бих да је некадашње руководство града Шапца издашно финансирало медије који су на насловне стране стављали снајпер уперен у председника Србије.

На медијском небу у нашој држави никада није било више слободе. За разлику од “демократске” Србије када се није смело говорити оно што је у супротности са тадашњом политиком, политика Српске напредне странке допринела је да медији који критикују власт ничу као печурке после кише. Није проблем критика, проблем је што они који мисле да су “слободни” и “независни” не знају разлику између слободе говора и говора мржње, а ово друго је кривично дело.

Њихово независно и објективно новинарство огледало се у најбруталнијим оптужбама на рачун шабачког одбора Српске напредне странке због чега је на крају морао да реагује Савет за штампу и да им изрекне опомену. За њих свако ко не мисли као они, у текстовима је називан “битанга” или “жвала”. О другим простаклуцима да и не говорим. Ово их ипак није дисквалификовало, већ то што нису доставили исправан извештај о утрошеним средствима, или га уопште нису ни доставили. А ради се о средствима из буџета свих грађана Шапца!

Извор: Шабачки лист