Саопштења

БИРМАНЧЕВИЋ: ОГРОМНА ПОДРШКА ГРАЂАНА КАНДИДАТИМА ЗА САВЕТЕ МЗ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 20.06.2022.

др Бобан Бирманчевић повереник Градског одбора Српске напредне странке Шабац

 

Огромна подршка грађана кандидатима за савете месних заједница, на изборима у недељу, обавезује ме да се као један од повереника Градског одбора Српске напредне странке Шабац, захвалим свим Шапчанима.

Захваљујем се грађанима који су и током летњег одмора, нашли времена да изађу на биралишта, али и кандидатима који имају енергије да се прихвате рада у саветима, што није ни мало лак задатак. На изборе у недељу изашло је 27, 83 посто Шапчана или 25644 бирача.

Изборни дан протекао је у мирној и демократској атмосфери, без повишеног тона, на шта сви учесници у политичком животу треба да буду поносни. Показало се да је прошло време наводних референдума, које је не тако давно организовао бивши градоначелник Небојша Зеленовић, са свега стотинак грађана. Прошло је време када је тамо где је губио власт, тај исти Зеленовић уводио поверенике из своје странке.

Шабачка Градска управа предвођена СНС-ом, укинула је јавно гласање за савете (дизањем руке), што је била пракса из 2000. године. Сетиће се Шапчани како су се активисти ДС-а Душана Петровића, органозовано кретали по селима и без легитимисања изгласавали те своје фантомске савете месних заједнца. Напокон, дошло је време да почнемо озбиљно да радимо оне послове који су деценијама само обећавани. То знају Шапчани који су изашли на биралишта, али знају и кандидати који ће се врло скоро наћи у прилици да покажу шта знају и колико могу.

Српска напредна странка на челу са председником Александром Вучићем може много, може све, али то нам не даје за право да се погордимо над грађанима. Напротив, сваки наш функционер добро зна колико рада је потребно да би Србија ишла путем напретка. А са њом и Шабац.

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА ШАБАЦ