БОЖИЋ: ДЕМОКРАТЕ НАЈВРЕДНИЈЕ ИСКЉУЧИВО КАДА ЈЕ У ПИТАЊУ ЛАГАЊЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 05.10.2022.

Сандра Божић

члан Председништва Српске напредне странке

Демократе су увек биле највредније искључиво и само када је у питању лагање. Доказали су нам да је пословица “ко лаже тај и краде” створена управо због њих. Ненавикнути на било коју врсту напора да допринесу својој држави и данас су показали сву раскош свог и наслеђеног легата Демократске странке. Имали смо прилику да чујемо гомилу лажи, чисте политизације и суште небриге како за децу, тако за њихова права, а понајмање за њихове родитеље.

Није први пут да се Демократска странка користи туђом децом како би наплатила и намирила свој бедни дневнополитички интерес. Пуна су им уста права деце, а када говоре о детету председника Александра Вучића једино право које му они нуде и прижељкују јесте смрт. Управо су у њиховим редовима и најгласнији људи који су отворено претили председниковом сину да ће завршити у рупи као Гадафи. Где се између ових хиљаду слојева лажова, превараната и дилетаната Демократске странке крију борци за права деце? Тај борац није сигурно Драгана Ракић која је људе који поштено раде свој посао како би прехранили своју породицу и децу, узурпирајући њихова радна места, слала у кућицу и претила својим и криминалним везама свога мужа.

Питала бих Драгану Ракић, како су се осећала деца родитеља које је редовно у општини Вршац уцењивала и застрашивала зарад својих личних интереса и како су се осећала деца којој су отели будућност након што су, док су били власници живота и смрти у Србији, на улици без хлеба и у сиромаштву оставили преко 400 000 људи. Осећа ли Драгана Ракић срамоту и стид јер је Демократска странка отела сваку могућност за нормалан живот, образовање и достојанство свакој од ових породица, као и безбрижно детињство њихове деце? Тада се у вртиће није ишло јер вртића довољно није ни било, нити су родитељи то могли да приуште својој деци.

Драго ми је што о правима деце говоримо данас у недељи у којој се обележавају дечија права и у којој подсећамо на све оно што смо за децу Србије учинили, а учинили смо много водећи рачуна да свако дете има сигурну будућност; да га одгајају родитељи који не морају никада више да брину о својој егзистенцији, њиховој будућности, образовању и свим другим правима јер са системом који је изградио председник Републике Александар Вучић, ми данас градимо и живимо у другачијој Србији. Србији која брине о својој деци и гради сигурну будућност за њих.