БОЖИЋ: ЈЕРЕМИЋУ ЈЕ МЕСТО У ДЕЛУ ШТАМПЕ КОЈА СЕ БАВИ КОРУПЦИЈОМ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 14.11.2023.

Сандра Божић члан Председништва Српске напредне странке

Вуку Јеремићу је место на страницама искључиво црне хронике у делу штампе која се бави међународним криминалом и корупцијом, а не на одељку међународне политике.

Своје дипломатске "вештине" показао нам је када је као министар спољних послова распарчавао Србију слепо слушајући диктате ментора из амбасада. Ради се о политички импотентној особи која никада није знала да се бори за интерес Србије, зато му је уносније  да буде главна звезда у документарцима који се снимају по корупционашкој шеми њега и његовог блиског пријатеља Патрика Хоа.

Име Вука Јеремића у позитивном контексту може се споменути само онда када говоримо о примерима успешне корупције на високом нивоу. Свикнут да ради за сопствени џеп, а увек против интереса Србије, овај политички пајац дао је себи за право да се врати на политичку сцену, у жељи да допуни испражњене џепове.

Умешаност у међународни криминал, чак и по сопственом признању, дисквалификују Јеремића да се икада више бави политиком.

Заправо, за ту дисквалификацију је довољно и оно што је учинио сопственој земљи.

Добро је познат свима у Србији по томе да је за рачун својих ментора и политичког оца, трговао нашом јужном покрајином, не би ли остао на власти са камарилом која је опљачкала ову земљу. У име таквог учинка на штету своје државе добио је и шиптарску захвалницу од Аљбина Куртија лично.

Док се заклиње на верност Руској Федерацији, здушно сарађује са украјинским тајкунима.

Тако да је и више него јасно да је овај политички профитер лабилних моралних уверења, одан искључиво и само свом интересу и свом џепу.

Цена његовог тзв. патриотизма је српском народу позната, платили смо га погромом и прогоном са својих вековних огњишта.

Овај мафијашки консиљере своје квазидипломатске вештине нека понуди Куртију, свакако су се њему највише исплатиле.

Јеремићу и њему сличнима једино је добро када је Србија мала, слаба и неразвијена. Добро им је само када Србија стоји, и баш зато Србија не сме да стане. И неће док о њеним интересима брине Александар Вучић.