БОЖИЋ: ТРАГИЧНО ЈЕ ДА ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА КОМЕНТАРИШЕ И ВРЕМЕНСКУ ПРОГНОЗУ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 20.02.2021.

Сандра Божић

чланица Главног одбора Српске напредне странке

Трагично је, а неко би могао помислити и смешно, да Демократска странка коментарише и временску прогнозу! Сасвим смо сигурни да бисмо им и на добар дан погледали кроз прозор да није вече.

Али свакојаки безимени људи су се нашли позвани да коменатришу у име оних који су Србију у потпуности искасапили својом разарајућом и корупционашком политиком. Питање је само за чији рачун то данас раде с обзиром да на политичкој сцени имају вредност само као трећи точак Драгана Ђиласа.

Болно је и подсетити се шта је жута криминална гарнитура на челу са председником који је трчао по свету да се извињава и изјављује како се стиди што је председник Србије у деценијама које су  иза нас покрала, затворила, осрамотила, отпустила, и уназадила.

Довољно је присетити се данас у јеку пандемије коју свет није видео, како су разорили здравствени систем за рачун некаквих Бајеца, Милосављевића, Ђиласа  и остатка мафије коју су гајили у сваком сегменту друштва.

То су стручњаци који линолеум у лифту болнице нису променили, али су знали да ''потроше'' баснословне новце из буџета за реновирања која нико видео није, и још спретније након тога да спале и униште сву могућу документацију која би указала да је новац ипак отишао у приватне клинике и џепове партијских послушника.

Оставили су нам Тадићеви јуришници болнице без подова, прозора, санитарних чворова.  Запарложен и здравствени систем који није био на последњем месту у свету, него није био ни категоризован, што значи да смо били гори од најгорих.

Ако то није довољно, подсетићу вас да су се њихови министри здравља лечили у иностранству, и да поверење нису имали у свој здравствени сиситем ни за основне рутинске операције.

Оно што је остало од државе које су се стидели, распарчали су, распродали, криминално приватизовали и на улицу отерали преко 400 000 људи који су на половини свог радног века остали без егзистенције и сопствене и будућности своје деце!

Памти Србија добро Тадића, Пајтића, Ђиласа, Јеремића, Стефановића и остатак тајкунско-мафијашке дружине и сву “виртуозност” њихове политике.

Памти сиромаштво, неразвијеност, немаштину и живот недостојан човека.

Памти границу на Јарињу и Брњаку, катанце на фабрикама, болнице у коју си морао и ћебе и јастук да понесеш, школе без тоалета, и преко 23% незапослености.Памте грађани у исто време и њихове Прада ципеле, приватне бизнисе, кумовска милионска богаћења уз почетни капитал од 3 евра, мафијашке везе, убиство премијера али и 619 милиона и баснословно бахат живот сваког од њих.

Памти Србија и може да упореди, како се данас води здрава и јака Србија којом се сви ми, а посебно председник Србије који је мудро води, њом поноси.

Како се свакодневно заједно са владом Републике Србије бори за њу и искрено и неизмерно воли.

Посебно је држава показала спремност и борбеност, напредак и способност данас када је читава планета готово на коленима.

Србији аплаудира читав свет на успесима!

На успешној економији, великом броју и успешно вођеним инвестицијама, борби против корона вируса, а најјаче на спроведеној набавци вакцина и успешној имунизацији становништва!

Ваљда је тај аплауз тежак за уши жутим лоповима који би још једну прилику да Србију поделе између себе као плен. Овог пута далеко богатији!

Боли тај аплауз, јер по његовој јачини знају да никада више неће имати прилику!