Саопштења

ИВКОВИЋ: ЗГРОЖЕНА САМ ЛИЦЕМЕРЈЕМ ПОЈЕДИНАЦА ИЗ ОПОЗИЦИЈЕ

Државни секретар Министарства унутрашњих послова, Биљана Поповић-Ивковић, позвала је потпредседника Народне странке, Здравка Поноша, да престане са омаловажавањем рада државних органа и обмањивањем јавности зарад покушаја скупљања јефтиних политичких поена у тренутном стању у ком се налази наша земља и грађани.

"Мало је рећи да сам згрожена лицемерјем појединих представника опозиције који, у тренутку док се Србија, као и цео свет, суочавају са Корона вирусом, налазе времена за своја политичарења. Иако су и јуче јасно и прецизно демантовани његови бесмислени наводи да Републички штаб за ванредне ситуације на челу са потпредседником Владе и министром унутрашњих послова, Небојшом Стефановићем, до сада није био активан, Понош је данас наставио са манипулацијама, тврдећи да се Штаб састајао, али да није ништа урадио", рекла је Поповић-Ивковић.

"Позивам га, као и остале политичке актере у опозицији, да не узнемиравају грађане  са неистинама, већ да покушају да дају допринос борби свог народа у очувању здравља. Апелујем на њих да дају све од себе да покушају да обуставе своје манипулације, обуздају острашћености и за промену ураде нешто у интересу грађана Србије“, рекла је Поповић-Ивковић.

Поповић-Ивковић је истакла да је посебно лицемерно да Понош изражава наводне бојазни да је "председник Републике Србије Александар Вучић увео ванредно стање да би могли да се одложе избори", с обзиром да управо он и његова странка месецима уназад траже одлагање избора.

"Позивам вас да бар једном оставите своје личне интересе по страни, јер нам у овој борби свима интерес грађана и интерес Србије мора бити на првом месту", поручила је Поповић-Ивковић. 

 

Извор: Танјуг