МАЧВАН: ЈАВНА ПРЕДУЗЕЋА НЕ МОГУ ДА ПОСЛУЈУ НА НИВОУ ЦЕНА ОД ПРЕ ДЕСЕТ ГОДИНА

Заменик градоначелника Шапца и повереник Градског одбора Српске напредне странке, Милан Мачван на данашњем заседању Скупштине града нагласио је да су повећања цена услуга шабачког Водовода и ЈКП „Стари град“ за 35 одсто оправдана, с обзиром да цене нису мењане већ десет година.

„Град Шабац је и са овим поскупљењем и даље испод просечних цена за исте услуге у другим градовима у Србији. Ова два предузећа имају око 360 запослених и због тога имамо велику одговорност да их водимо на добар начин, јер 360 породица зависи и живи управо од тих предузећа. Поскупљења јесу оправдана, јер су цене енергената, радног сата, коштање амортизације и улагања у нову механизацију значајно више него што су биле 2013. и 2014. године. Због тога је просто не могуће да ова два предузећа наставе да послују на нивоу цена од пре десет година“, истакао је Мачван.

Посебно је нагласио и да не треба заборавити чињеницу да је претходна власт оставила милијарду и 500 милиона динара кредита и задужења, која Град Шабац сада успешно враћа.

„Одговорном политиком председника Србије, Александра Вучића и Српске напредне странке заједно са коалиционим партнерима, имамо константно повећање плата у јавном сектору, увећање пензија из године у годину, све већу помоћ и подршку за социјално најугроженије грађане, капитална инвестирања у град Шабац, стога је наша одговорност већа да водимо транспаретну политику према нашим суграђанима“, рекао је Мачван.