ОРЛИЋ: ЂИЛАСОВ ОРКЕСТАР ПАЈАЦА ПЕВА О СВЕМУ, ОСИМ О ЊЕГОВИМ РАЧУНИМА ПО БЕЛОМ СВЕТУ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 20.03.2021.

Владимир Орлић

члан Председништва Српске напредне странке

Жути тајкун Драган Ђилас, данас познатији под уметничким именом Ђики Швајцарац, окупио је и данас свој оркестар пајаца „Мариника Маурицијус и двојица из Хонг-Конга“ да хорски певају о свему што им падне на памет – само да не помену Ђиласове рачуне по белом свету, нафиловане милионима евра узетих од грађана Србије. У тој нумери трајно су остали без текста.

Па причају о сиромаштву они, који су више од пола милиона људи оставили без посла, а децу тих људи без хлеба. Само о рачунима на Маурицијусу ни реч. Помену и криминал они, чији су најближи сарадници и партијски кадрови све сами дилери дроге, силеџије и бандити. Али о рачунима у Швајцарској ни да бекну. Сете се и имовине, они које пре политике куче није имало за шта да уједе, а сада се хвале десетинама некретнина вредних на десетине милиона евра. Опет, да има ту и рачуна у Хонг-Конгу, никако да им усне превале. И све знају о вртићима, они који су само у Београду и само на вртићима штету направили коју данас плаћамо милијардама динара. И о платама, они, у чије је време просечна зарада обичног човека била 300 евра, док је тајкунским фирмама профит скакао на стотине милиона евра. Све су спремни да обећају, само никоме одговор – колико то рачуна на којекакве фирме има газда Ђилас, у колико то земаља, са колико милиона евра народних пара изнетих из ове земље, укупно?

Запеваће и о Македонији, само да их не пита неко за Молдавију. За рачуне тамо, и милионе на њима. Заклињаће се да смеју своја лажна обећања и код нотара да овере, само никада да код тог истог нотара потпишу новинару који њихове тајне рачуне открије - право располагања тим рачунима који „не постоје“. А зашто не потпишу, ако „не постоје“? Одговора нема, само шрипави инструментал тајкуна, који шкрипи зубима док погледом стреља новинаре.

И на крају баладе, још једне кич – параде, закључиће опет Ђилас и екипа запослена у његовој приватној фирми, сви добро намирени парама које су исисали из артерије овог народа, да је за све крив – Александар Вучић. Добро, за то што они нису на власти – јесте, крив је. Лопужама и злоковцима он и јесте главна препрека за нову пљачку. Међутим, за њихово бешчашће, панични страх од полиграфа и презир који народ према њима осећа, није им крив Вучић. За то су се постарали сами, баш тако су заслужили. И никакве серенаде ту више не помажу. Ни скупа одела, ни прада ципеле, силни милиони, или сервилни медији.

Јер када год извире из тајкунске канализације, опет сваком од бандита на челу пише - „Маурицијус“. У то прво погледа народ. И не гледа даље, нема потребе. Ту пише све.