ОРЛИЋ: ЂИЛАСОВО ПОНАШАЊЕ НАМ ДОЛАЗИ НА НАПЛАТУ ОВИХ ДАНА

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 11.07.2020.

Владимир Орлић

члан Председништва Српске напредне странке

Тешко је данас на целом свету, а камо ли у Србији, пронаћи још једног човека као што је Драган Ђилас. Не само зато што је тешко наћи сличан пример безобзирног богаћења на народној грбачи, гажења и преко живих и преко мртвих у слепилу себичног интереса, већ пре свега зато што сличног примера одвратног, нељудског поступања против здравља и живота сопственог народа, у сред разбуктале епидемије смртoносног вируса – нема на свету. А управо то и такво понашање тајкуна Ђиласа дошло је на наплату ових дана, и тек ће да долази.

Осећа то јако добро и сам Ђилас, и из петних жила се труди да оптужи Александра Вучића, Кризни штаб, лекаре, државу, полицију и сваког другог – за све оно за шта је сам одговоран. Људе који се свакодневно боре да сваки живот сачувају, који до изнемоглости позивају на поштовање прописаних мера, оптужује – Ђилас, поносни иницијатор кршења полицијског часа, организатор скупова за више стотина људи без икакве заштите, на којима дежурни теоретичари завере урлају у мегафоне „Вирус не постоји, то је лаж, да би нас чиповали!“, док аплаудира Ђилас, коловођа рушилачког оргијања који будан сања грађански рат. Тај исти Ђилас, који уплетен у сопствене лажи истовремено бунца како на изборе није изашао нико, али и да су се на изборима заразили сви, организовао је и пре, и након тих избора, непријављене скупове на којима се сасвим сигурно ширила зараза. И играло се коло, ваљда да се прослави вест: да су нам болнице пуне, да сваки даљи скок у броју новозаражених може да доведе до колапса здравственог система. То је, изгледа, и циљ Ђиласових журки, и повод за његову радост и осмех. Тај осмех хијене, са којим изводи своје сулуде рачунице да само ове недеље, свакога дана, по речима самог Ђиласа на његовим скуповима „може да се зарази само по 1.000 људи, који после могу да заразе свако по 12.5 других људи“! И тиме се хвали, узгред презадовољан због разбијених глава и поломљених ногу, свих људи повређених у хулиганским нередима на које Ђилас лично позива, запаљених и демолираних институција, аутомобила, уништених излога и све друге јавне, али и приватне имовине грађана  Србије. Свега онога што Ђилас из свог џепа неће да плати, већ плаћамо сви ми други.

А оно најскупље, здравље и животи грађана угрожених смртоносним вирусом, такође долази на наплату другима, а не Ђиласу. Цену плаћају исцрпљени лекари, они који се разболе и њихове породице. А бахати и бескрупулозни Ђилас наставља да сваког дана организује по једну туру од „само“ 1.000 пута 12.5 заражених, уз стотине повређених и несагледиву материјалну штету. Зато што тако планира да дође на власт? Е, то овај народ неће дозволити никада.

Народ се чврсто и јасно определио за Александра Вучића, истину и живот, а заувек прецртао тајкуне и криминалце, лажи из њихове медијско-обавештајне канализације и њихов загрљај смртоносног вируса. И памтиће бедницима добро све оно што нам раде ових дана. На првом месту Драгану Ђиласу, чија се паклена рачуница у свом правом ефекту већ приказује – у болницама.

Служба за информисање

Српска напредна странка