ПЕТКОВИЋ: KОСОВО ЈЕ ЗА ЈЕРЕМИЋА ПЛЕН, ЗА НАС НАЈВЕЋА ВРЕДНОСТ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 10.01.2021.

Петар Петковић

члан Главног одбора Српске напредне странке

Није први пут да Вук Јеремић и његови најближи сарадници преко муке српског народа на Kосову и Метохији покушавају да се домогну власти.

Међутим, он је данас у бешчашћу отишао корак даље па своје грешке покушава да припише држави Србији и њеном председнику Александру Вучићу, политикантски их оптужујући да су погрешно водили преговоре о Kосову и Метохији.

Нада се ваљда Вук Јеремић да је српски народ оболео од колективне амнезије. Да смо заворавили како су он и његов најближи сарадник Борко Стефановић испреговарали седам катастрофалних споразума у Бриселу и да је захваљујући њима на Јарињу постављена граница између Срба и Срба, до такозваних царинских печата, предавања матичних књига и катастра, прихватања косовских личних карти, регионалног представљања...

Није народ заборавио ни да је Јеремић везао Србији руке пред Међународним судом правде, као што му то нису заборавили ни приштински лидери који му се сваке године од срца захваљују на учињеној услузи.

Не изненађује ме зато ни када Јеремић подилази Алљбину Kуртију, у јаловој нади да ће му помоћи да сруши власт у Београду.

Због тога му је трн у оку и Српска листа као једини искрени чувар и стожер српског јединства на Kосмету, па му се ту причињавају људи "с оне стране закона". Јасно је да Јеремић полази од себе и својих финансијера, светских криминалаца правоснажно осуђених у САД за корупцију и прање пара.

Можда је за њега наша јужна покрајина само још један плен, за нас је највећа вредност и зато му нећемо дозволити да све поново прокоцка.