ПЕТКОВИЋ: КУРТИ СВОЈЕ ФАШИСТИЧКЕ СНОВЕ НИКАДА НЕЋЕ ДОСАЊАТИ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 11.07.2023.

др Петар Петковић

директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије

Аљбин Курти срамота је за сам појам демократије, јер се његова "демократија" огледа у пребијању невине српске деце, пуцању у леђа Драгиши Гаљку, Миљану Делевићу, Милану Јовановићу, браћи Стефану и Милошу Стојановићу док носе Бадњак.

Страх на северу Косова и Метохије сеју искључиво Куртијеве терористичке фаланге које се крију иза униформи такозване Косовске полиције! За невино проливену српску крв нико у Приштини није одговарао, као ни за зверско иживљавање над невино ухапшеним Србима, што су на крају признали и представници Еулекса.

Не прође дан да се Курти не шегачи са правом и правдом и изврће сам појам и суштину демократије и на то га свакодневно упозоравају бројни међународни представници.

Срамота је да Курти Србе назива фашистима, када је управо сама његова идеологија Призренске лиге и Велике Албаније прави фашизам који подразумева етничи очишћено Косово и Метохију од Срба.

Зато су бесрамни Куртијеви напади на српски народ на северу Косова и Метохије који назива погрдним именима, када једини извор проблема лежи у његовим насилним и једностраним акцијама којима жели да протера Србе са севера Косова и Метохије и покуша да промени етничку структуру у четири српске општине.

Никада му то, док је председника Александра Вучића на челу државе Србије, неће поћи за руком, а Курти своје фашистичке снове никада неће досањати.