Саопштење за јавност

Градски одбор Српске напредне странке у Шапцу са жаљењем констатује да градоначелник Небојша Зеленовић не одустаје од кукавичких потеза у покушајима да републичку власт освоји без избора. У необјашњивој и неприродној жељи да своју отаџбину прикаже као црну тачку на мапи Балкана, а себе и своје саборце у “Савезу за Србију” као спаситеље Европе, градоначелник Шапца је представом пред посланицима Европског парламента осрамотио самог себе.

На скупу који је у Бриселу у среду 11. децембра организовала Социјалистичка и Демократска група (СиД) у Европском парламенту, Небојша Зеленовић је доживео исто оно што је доживео на такозваном референдуму у Шапцу три дана раније. Од 154 посланика СиД, у сали је било присутно једва њих десет. Није помогло градоначелнику Шапца што је пред европарламентарцима отворено заступао тезу о независности Косова и Метохије. А нису му помогле ни климатске промене на које се позивао у покушајима да у Бриселу објасни зашто Европа мора да интервенише у Србији како би он, Драган Ђилас и остатак “Савеза за Србију” без избора дошли на власт.

Грађанима Србије одавно је постало јасно ко су људи окупљени у “Савез за Србију” и како они виде демократију. У среду то је постало јасно и Европи. За Небојшу Зеленовића избори су демократски и слободни само ако на њима не учествује Српска напредна странка. За Небојшу Зеленовића празник демократије је када свега девет одсто Шапчана одлучи како ће се потрошити новац прикупљен у њиховим месним заједницама. А слободно судство за Небојшу Зеленовића је искључиво оно које ће га ослободити од проневере пет милиона евра из шабачког буџета.

ГО СНС у Шапцу стога поново захтева од градоначелника Зеленовића да престане да узнемирава грађане најавама немира и ескалацијама сукоба. Једини сукоб који у Србији постоји је сукоб унутар “Савеза за Србију”. Позивамо Небојшу Зеленовића и да направи квалитетан политички програм, изађе на изборе и победи нас већином освојених гласова, а не куповином одборника, притисцима и претњама.

Извор: ГО СНС Шабац