САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Српска напредна странка има највећи број чланова међу 29 европских држава, показало је истраживање Центра за друштвену стабилност о укључености грађана ЕУ и Западног Балкана у политичке странке. Овај податак, који говори о томе да грађани Србије препознају програм, рад и резултате очигледно је највише погодио самозване опозиционе лидере, који једва да имају два посто подршке међу бирачима.

Доказани отимач пара Шапчана, осуђени градоначелник Небојша Зеленовић, који уместо да се од срамоте повуче из политике, и који само може да машта о резултатима које постижу српски напредњаци, недавном објавом на свом твитер налогу достигао је нови ниво суманутих увреда не само Српске напредне странке, већ и целокупног српског народа и његове херојске и мученичке историје.

Зеленовић је, наиме, СНС упоредио ни мање ни више него са нацистичком Немачком, промовишући симбол ове монструзне творевине, под којом је наш народ тешко страдао.

Управо због тога, повереник Градског одбора Српске напредне странке у Шапцу др Бобан Бирманчевић, поднео је кривичну пријаву против Небојше Зеленовића.

Треба ли да подсећамо градоначелника Шапца и његове сараднике да су под грбом Трећег рајха, под кукастим крстом који је Зеленовић поносно ставио на своју објаву, почињени стравични злочини у којима је један народ готово истребљен? Треба ли да подсећамо Небојшу Зеленовића да у његовом граду постоји Музеј посвећен шабачким Јеврејима, народу чију је трагедију тривијализовао у намери да оствари своје ситне политичке интересе? Треба ли да подсећамо градоначелника Шапца Небојшу Зеленовића да у Србији постоји закон који забрањује истицање нацистичких и фашистичких симбола?

Да ли Небојша Зеленовић зна да је овај закон усвојен још 2009. године када су на власти били управо његови садашњи партнери? Поређењем нацистичке Немачке са данашњом Србијом, а Адолфа Хитлера са председником Александром Вучићем, говори само о жалу Небојше Зеленовића и његових сапатника што немају зрно власти у држави.

А жал за влашћу у градоначелнику Шапца толико је дубока да га нагони на упитне потезе. О овоме говори и недавна промоција календара карикатуристе чија кичица радо црта нацистичке кукасте крстове. Иронично, промоција је одржана у Музеју шабачких Јевреја.

Извор: ГО СНС Шабац