САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Повереништво Градског одбора Српске напредне странке Шабац најоштрије осуђује исписивање графита увредљивог садржаја на згради Основног суда.

Упркос огромном незадовољству које постоји у Шапцу због поступака носилаца локалне власти, ружење нашег града не сме да буде део политичке борбе. Свако одговара за своје поступке, посебно у политици, где све зависи искључиво од народа. Стога сматрамо да у Шапцу постоји само једно место да се актуелној градској власти искаже незадовољство, а то је бирачко место.

Није први пут да се у нашем граду појаве графити сличног садржаја. Сваки пут оптужена је Српска напредна странка, иако ово никада није био манир наше странке. А најновији графит освануо је у светлу најава за дебату под називом “Србија: дан после Вучића” која је заказана за петак.

Сматрамо да ово није случајно и да је у недостатку теме организаторима и учесницима најављене дебате, међу којима је и потпредседник Омладине Двери, ово још један покварен начин да се Српска напредна странка прозива.

Реч је искључиво о неспретном покушају да се преко Српске напредне странке остваре ситни политички поени.

У последњих годину дана, протесте које организује “Савез за Србију” прати насиље, рушење, пребијање и разбијање и то је начин на који се део српске опозиције бори. Они не познају ништа друго осим силе.

У исто време, протести које у Шапцу организује Српска напредна странка мирни су и од 7. маја 2019. године када су почели, није се догоди ниједан инцидент. Управо је то оно што саборце Драгана Ђиласа, Бошка Обрадовића и Небојше Зеленовића тишти, па у немогућности да упристоје своје понашање, своја недела приписују нама.

Извор: ГО СНС Шабац