Саопштења

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Градски одбор Српске напредне странке Шабац поздравља одлучну реакцију надлежних органа и подношење кривичне пријаве против бивше директорке Основне школе „Јеврем Обреновић" у Шапцу, Јелене Јеврић.

Сматрамо да је било крајње време да институције система преузму и реше овај случај, који се непотребно отеже, омета образовни процес, а повремено и политизује од стране појединаца, који у свему желе да направе политички профит, па политику виде и тамо где је нема.

Подсећамо да је Јелена Јеврић као одговорно лице у Основној школи "Јеврем Обреновић" у Шапцу прекорачила границе својих овлашћења због чега је и смењена са места директорке школе. Посебно истичемо наводе из кривичне пријаве према којима је Јеврићева противно Закону о основама система образовања и васпитања формирала четири одељења првог разреда, чиме је злоупотребила положај и ненаменски користила буџетска средства.

Градски одбор Српске напредне странке Шабац очекује да се у интересу ученика и њихових родитеља утврди истина о оптужбама да је Јеврићева пријавила већи број ученика од реалног броја оних који похађају школу и да је самоиницијативно повећала плате запосленима на штету буџета Републике Србије.

Систем образовања је један од најважнијих стубова друштва и његово очување од немерљивог је значаја за будућност наше деце и будућих нараштаја. Зато је од највећег значаја да на челу образовних институција буду људи са кредибилитетом и изразито развијеним моралним начелима. Сваки другачији избор платили бисмо прескупо.

 

Извор: ГО СНС Шабац