САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ГРАДСКОГ ОДБОРА СНС ШАБАЦ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 06.07.2022.

Градски одбор Српске напредне странке Шабац жели да упозна групу окупљену око странке “Заједно” коју предводи Небојша Зеленовић, бивши ученик бившег министра правде Душана Петровића, да се у данашњој Србији јавни тужиоци и други носиоци правосудних функција не смењују онако како су то они замислили и док су били на власти и спроводили – иза затворених врата и у партијским ћелијама.

Тужиоци се на функције именују преко јавних конкурса, а са истих се разрешавају истеком мандата, односно све ово се ради кроз институције система, никако на силу како би то Небојша Зеленовић да ради. Питамо се на који је закон мислио блиски сарадник и активиста истакнуте лобисткиње за независно Косово Виоле фон Крамон, онда када је предмет за ненаменско трошење пет милиона евра из буџета града Шапца развлачен толико дуго да је из свега тога Зеленовић изашао неосуђен, јер је дошло до застаревања?

Питамо се на који је закон Небојша Зеленовић мислио када су током кампање за протекле локалне изборе његови политички сарадници планирали дрогирање чланова бирачких одбора из редова СНС лексилијумом? Интересује нас и да ли се Небојша Зеленовић сећа ко је био на власти када је учињена реформа правосуђа? А још више нас интересује да ли је Небојша Зеленовић, који се здушно позива на Устав Републике Србије, свестан да прихватањем политике својих налогодаваца из страних амбасада који се залажу за отцепљење Косова и Метохије из састава Србије, да је то противуставно?

Оваква политика коју спроводи бивши градоначелник Шапца, разлог је зашто више није на власти у свом граду. И зашто се на власт неће ни вратити. Народу је доста лагања, лицемерја и понижења која су имали док је та група била на власти. И зато је у политици председника Александра Вучића пронашао спас. А резултати говоре, јер је таква политика од избора до избора награђена све већом подршком.

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА ШАБАЦ