СЕЛАКОВИЋ: ВУЧИЋ ДОСТОЈНО ПРЕДСТАВИО СРБИЈУ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 22.09.2023.

Никола Селаковић

члан Председништва Српске напредне странке

Обраћање председника Александра Вучића у Уједињеним нацијама представља непоколебљиву и чврсту одбрану Принципа зацртаних у Повељи Уједињених нација, али и достојно представљање суверене и слободне државе какву можe да представља само озбиљан државник.

Сведоци смо демонстрације силе појединих западних земаља које олако занемарују и газе поменуте принципе и боље речено правду, примењујући двоструке аршине у којима искључиво важи право моћнијег и право интереса.

Агресија на суверену земљу, без одлуке Савета безбедности Уједињених нација, признавање самопрокламоване сецесије дела територије Србије од стране албанских сепаратиста, затим инертност у реакцијама на вршење непрекидног насиља и терора над становништвом српске и неалбанске националности, флагрантан је доказ да се цео свет упутио погрешним правцем.

Правцем у коме се не виде решења конфликата, напротив подстичу се још већа агресија, неизвесност и сукоби.

Председник је још једном нагласио да ће увек бити браник мира, компромисних решења, поштовања међународног права, Резолуције 1244 и да ће Србија увек поштовати територијални интегритет и суверенитет других држава, без икакве трговине и задршке, чак ни кад говоримо о традиционално пријатељским земљама.

Као државник од интегритета указао је на корен проблема које изазива лицемерје одређених држава и да ће Србија остати на путу демократије и поштовању закона и људских права, као и да ће бринути о преосталом српском народу на Косову и Метохији над којим Куртијеви јуришници свакодневно чине инциденте, малтретирају и кажњавају искључиво зато што су "криви" што су Срби на свом вековном огњишту.