ТЕРЗИЋ: ДВЕРИ ПО ЗАДАТКУ ЂИЛАСА И ШОЛАКА ЛАЖУ И ИЗМИШЉАЈУ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 01.03.2024.

Милош Терзић

члан Председништва Српске напредне странке

Повампирени део Ђиласове десне колоне, што у овом тренутку једино и представљају Двери, не би требао да коментарише ништа ван оквира локалне политике у Чачку, јер како су радили у претходном периоду тако их је народ и гласао, те су сходно томе, што се подршке тиче остали на нивоу статистичке грешке и на тај начин постали најнебитнији политички фактор у Србији.

А како и не би када им се бивши лидер и бивши политичар Бошко Обрадовић месецима на улицама Београда шетао раме уз раме са хрватским вијећницима и Алијиним снајперистима и рушећи Вучића и Србију злоупотребљавао трагедије које су се десиле у Рибникару и Младеновцу, само како би поред Ђиласа изборио макар мало власти и ситног ћара, као некада из Колубаре.

Александар Вучић је у Тирани водио просрпску политику која подразумева да Србија није ни амерички ни руски, ни било чији други сателит. Сходно закључцима Савета за националну безбедност ми настављамо са вођењем независне, суверене и слободне политике уз поштовање територијалног интегритета свих држава чланица УН, и уз неувођење санкција Русији, јер се ми за разлику од многих других у међународној арени не одричемо вековног пријатељства ни са Русијом ни са НР Кином. На природу наших ставова не утичу новонастале околности, а ни утицаји споља и то је сасуто у лице свима у Тирани по ко зна који пут.

Глас Србије се сада вреднује и поштује у међународној арени, а Вучићевом дипломатском офанзивом успели смо да изборимо да у тексту Декларације не сме да стоји део који би се односио на санкције, малигни утицај Русије и било шта што има везе са представницима ПИС из Приштине. Ту дипломатску борбу смо добили свидело се то некоме или не и то је факат. У прилог неваденог треба нагласити да је Србија једина земља у Европи која више од две године одбија да уведе санкције Русији, па су сходно томе и из Русије стигле речи представника њиховог најужег руководства, које децидно говоре да Србија у Тирани није издала ни себе ни Русију.

Али у магновењу локалне политике очигледно је да Двери и Бошко Обрадовић то нису успели да испрате, па им не преостаје ништа друго него да по задатку Ђиласа и Шолака лажу и измишљају, не би ли добили неку мрвицу од украдених народних пара са тајкунског стола.