ТЕРЗИЋ: ЈОВАНОВИЋ СЕ СЛУЖИ ИСТИМ ЛАЖИМА КАО ДРАГАН ЂИЛАС

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 15.11.2023.

Милош Терзић

члан Председништва Српске напредне странке

Поред тога што призива насиље тражећи алиби за изборни неуспех Милош Јовановић је преузео речник и наратив Драгана Ђиласа, па се сходно томе служи истим лажима не би ли убирао јефтине политичке поене. Не може се побити чињеница да се Срби из целог света враћају у отаџбину, због озбиљне и одговорне економске политике коју води Српска напредна странка на челу са Александром Вучићем. И све је то супротно од времена када су и садашњи и некадашњи коалициони партнери Милош Јовановић и Драган Ђилас, својом катастрофалном политиком, кроз катанчење фабрика и пљачкашке приватизације, терали младе из Србије. Тада до посла нико није могао да дође ни са партијском ни без партијске књижице, јер посла није било, више од пола милиона људи остало на улици, како би се новац из буџета слио у џепове тајкуна. Очигледно да су Јовановићу и Ђиласу, једино отпуштени радници, добри радници и да им смета што Србија под вођством и лидерством Александра Вучића бележи једноцифрену стопу незапослености, која је сада на историјском минимуму.

Потребно је подсетити грађане Србије да је у време лоповске власти бившег режима стопа незапослености била на историјском максимуму и да је Србија је била најсиромашнија земља у региону, са највећом стопом инфлације и јавним дугом. Управо због резултата који подразумевају резултате које је постигла Српска напредна странка, а који се тичу изградње нових школа, здравствених установа, вртића и путне инфраструктуре грађани пружају подршку онима који раде и који се боре, а то је управо тим Српске напредне странке. Зато смо једна од ретких земаља у Европи која на реалним основама подиже и плате и пензије грађанима, без куповине социјалног мира као у време одурног ДОС-а.

Када говори о мерама пронаталне политике Јовановић се кити туђим перјем и само набраја мере које је већ спровела Српска напредна странка, али је заборавио да каже да су новчана давања за новорођенчад и мајке данас неупоредиво већа, него што су била у њихово време. И то вам је тако када вам тактику спремају саветници из политичких одељења британске и америчке амбасаде. Дакле, присвајајте Вучићеве резултате и рушите државу насилним путем тражећи алиби за изборни неуспех. То је сва политика новог и старог ДОС-а чије су перјанице Јовановић и Ђилас.

А што се тиче идеолошко-културолоше матрице коју помиње Јовановић о томе најбоље говоре његова "дела" која показују да је спреман на све па чак и на савез са другосрбијанском елитом попут Драгана Ђиласа и Драгана Шолака, чиме је лицемерно и кристално јасно показао да је спреман да сарађује са онима који тврде да смо геноцидан народ, који се залажу за независност лажне државе и који би сутра када би дошли на власт увели Србију у НАТО, као и санкције РФ. Како је кренуо не би ме чудило да заврши на "Пешчанику" уз цитирање Радомира Константиновића и Латинке Перовић, само зарад власти и страха од напада са другосрбијанских и тајкунских медија под контролом Ђиласа и Шолака.