ТОМИЋ: БОРИМО СЕ ЗА НАШУ СРБИЈУ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 16.08.2022.

Одговор Срђану Миливојевићу

Зоран Томић

члан Председништва Српске напредне странке

Тајкунски Примерак нашао за сходно да грађане Србије подсети да Демократска тајкунска странка је социјал-демократске оријентације? Заборавља да нису речи те које говоре о организацији, већ дела, а видели смо их све на делу. О социјал-демократској оријентацији су случајно прочитали 2008. године кад су пред грађане изашли са тезом да је економска криза развојна шанса за Србију, па да би се маркетиншки приказали као одговорни, пошто ни једну меру подршке грађанима нису припремили, сетили се да се оријентишу лево политички. Тако и са овим Примерком...док је седео у посланичку клупу удобно заваљен и мислећи да га нико не гледао играо је пасијанс и вежбао да се још јаче коцка са судбинама грађана, пошто им је коцка у крви...а није се тад сетио да размишља о томе како да пола милиона људи које су оставили на улици збрине, како да доведе инвестиције или утиче на своје министре, премијера и председника државе да се људима помогне. Наравно да није, јер је њима било важно само да зграбе што су више могли, па су неки од њих препродавали секунде на РТС, постали очеви и мајке ријалити програма у Србији, други су продавали Дарку Шарићу државно земљиште по Војводини, трећи су уништавали наше комбинате и фабрике и доказивали више пута да су катанац мајстори. До те мере су ишли са безобразлуком да су и те катанце за наше фабрике увозили из иностранства. Да су бар фабрику катанаца отворили па нека вајда да буде од њих.

Примерак на конференцији за новинаре на коју су га послали самог, знајући да ће се само избламирати, још једном потврђује да у њихово време правосуђе и правда им није била важна. Зато су и желели да спроведу ону срамну реформу из 2009. године, за коју је исти оберучке гласао, да би судство приватизовали па да истовремену буду тужиоци, судије и егзекутори...па управо оно што смо на конференцији могли да чујемо. Ако су толико водили рачуна о грађанима зашто онда нико није одговарао за убиство Ранка Панића који је само мирно шетао испред РТС и то на пријављеном скупу, исказујући своје незадовољство жутим тајкунским режимом? Зашто се овај исти Примерак није ангажовао да се тад покрене анкетни одбор и утврди одговорност уместо што је играо пасијанс и џабалебарио у клупи? Па није, јер у себи немају осећај ни одговорности а ни морала, образ је постао ђон и све би се урадило за мало славе и пара на рачуну. Тако и данас, видимо да не одустају од намере да судство приватизују, да врше притисак на правосуђе и директно утичу на истражне поступке.

Овај данашњи перформанс главног циркузанта жуте тајкунске странке делује познато...нешто ме лично асоцира на кокошке из Моровића...већ виђене тајкунске халуцинације. Још је занимљивије што исказ новинара и грађанина је исти од речи до речи...као да је плод маште једног машинског мозга. Напади и оптужбе без покрића, баш као њихово задуживање и довођење у стечај не само жуте странке, већ и целе Србије. О одговорности не могу да причају особе које су својим делима показали да за то не знају, који договоре не умеју да поштују, али нека се не брине, јер је народ на изборима гласао за оне за које зна на основу резултата да су одговорни, вредни и марљиви. Гласао је за оне који желе добро Србији и свим њеним грађанима, којима моћ и власт није све, већ добробит народа на првом месту. Зато смо ми управо гласали за подизање степена независности и самосталности у раду правосудних органа и управо смо ми ти који инсистирамо стално да се Закон једнако примењује на све и да ти органи раде свој посао. Зато ћемо на челу са Александром Вучићем, истим оним који им је трн у оку, да се боримо за нашу Србију, њене грађане и за бољи живот свих грађана Србије, ма које политичке оријентације били. Борићемо се не речима, већ делима, као и до сад и на том путу нас неће тајкунска и лажна еколошка опозиција зауставити својим нападима, вређањима и оптужбама без покрића. Нека упамте...народ одлично све види и зна и на изборима на оном великом семафору даје оцену рада свих политичких организација. Своје политичке оцене су добили, нека се потруде да их што мање оборе, ако већ не умеју да их сачувају због својих ситних свађа и подела.