ТОМИЋ: НАТО ГЕНЕРАЛ ПОНОШ НЕ ПРЕСТАЈЕ ДА ПОКАЗУЈЕ СВОЈЕ ПРАВО ЛИЦЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 29.04.2023.

Зоран Томић

члан Председништва Српске напредне странке

Лицемерни НАТО генерал не престаје да показује своје право лице. Јури од града до града по Србији у комби циркусу пузла опозиције скупљене с конца и конопца. Тако је људима у Лазаревцу отишао да продаје маглу, да говори како се залаже за њихова права, да људи ту остану да живе, али да је узрок свему Александар Вучић и да је решење проблема у његовој смени. Без конкретних корака шта би урадио другачије или боље и то у пакету са жутим предузећем које је ојадило буџет Србије и сваке општине у које је своје канџе зарило и са лажним еколозима који би да гасе руднике. Замислите ту сцену кад ви идете да браните права рудара и њихове послове са онима чија је политика у гашењу термоелектрана, затварању рудника и одузимању хлеба из њихових не руку, већ директно из уста! Зар тај дезертер мисли да ће неко насести на те форе?

Понош потом говори о потреби да се енергетски систем Србије спаси у коме напада да је узрок лоше руковођење. Онда се поставља питање, зашто је против професионализације ЕПС-а? Кога он то штити, зашто је против тога да предузеће послује ефикасније, профитабилније? Ваљда је то свима иде у корист и држави и радницима, па и рударима? Наравно, али знате по старој доброј нарцисној политици, није важно шта кажу, већ да испадну лепи па нема везе што лупају глупости. Зато су њихове представе по Србији слабо посећене, зато имају проблеме да окупе подршку па комбијима шетају статисте да глуме заинтересован народ. Зато им расте нервоза, јер увиђају да својим представама народ не могу да победе, како оним које приређују у скупштини од које праве своју исповедаоницу, тако и по Србији. Рад и дела су та која народ једино цени, а Александар Вучић је успео да удвостручи БДП Србије, да просечна плата буде скоро 800€, стопу незапослености спусти на испод 9%, да Србија постане шампион у привлачењу директних страних инвестиција и да Србија постане највеће граднилиште на Балкану. То су резултати које народ цени и зато је указао апсолутну подршку државнику Вучићу, а не дезертеру Поношу.