ТОМИЋ: ОКУПИЛИ СЕ ПОЛИТИКАНТИ И ФОЛИРАНТИ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 28.01.2023.

Зоран Томић

члан Председништва Српске напредне странке

Окупили се политиканти и фолиранти испред председништва да би доказали по ко зна који пут да су уједињени у мржњи према Александру Вучићу. Брига њих за народ на Косову и Метохији, брига њих за Србију и како ће народ да живи, најважније је да искористе прилику да уз пар солидних флоскула зберу који политички поен, јер сад је прилика да почну борбу за цензус! Да, борбу за цензус, а не за Косово и Метохију, јер да су хтели да се боре за нашу јужну покрајину и наш народ, зар би Милош Јовановић члан ДСС и Бошко Обрадовић који је тад био на њиховом казану, дозволили да њихов режим пусти Куртија из затвора као осуђеног терористу? Милица Ђурђевић Стаменковски Косова и Метохије се сети само кад су избори, кад је потребно да се флоскулама и пустим обећањима обезбеде гласови, да би дошла на државне јасле. Даје иста она обећања и просипа празне приче које је чинио ДОС па их никад није испунио. Никакве конкретне кораке, активности или програм немају којим би сачували наш народ. Критикују и нападају Вучића који је из ситуације где је за међународну заједницу Косово и Метохија била тема ад акта (готова), успео да се избори да она буде приоритет за разговор и решавање. Нападају Вучића који је јачао углед Србије и њену позицију у међународним круговима управо да би се подигли капацитети за борбу и за решавање проблема, који за разлику од ових фолера, он не жели да пребаци на будуће генерације. Замрзнути конфликт никоме није од користи. Заправо, од користи је само онима који би на тој теми да профитирају, зато га и нападају, а то је тајкунска и политиканска опозиција удружена са терористима из Приштине које предводи Курти!

Да су искрени у намери да се боре за Косово и Метохију имали су прилике да докажу на претходној посебној седници о нашој покрајини у Народној скупштини. Нису хтели ни за извештај да гласају, који је технички документ, већ су и ту нашли простора да себи намакну који поен, а сепаратистима у Приштини и Куртију дају основ за спиновање и медијске нападе на Србију. Нису издржали ни да преседе целу седницу, да чују туђе мишљење и аргументе, већ је важно да пошто су се наспавали дошли у салу, издекламовали своја саопштења која су научили напамет, спаковали се и отишли! Зар се тако патриоте боре за Косово и Метохију? Не, али то њима неће допрети до мозгова, јер једина преокупација свима њима је како скинути Вучића са власти, па и по цену жртвовања Србије и њеног народа! Сад избегавају да разговарају са Вучићем који је од апсолутне већине народа добио легитимитет да се за интересе Србије бори. Избегавају, јер немају шта конкретно ни да кажу нити да предложе. Зато траже седницу скупштине, јер своје унапред изрежиране представе морају да играју, другачије не умеју.

Народ није слеп, није глуп и није блесав! Јасно види ко се на политичкој сцени искрено и отворено бори за опстанак Косова и Метохије, за опстанак нашег народа на својим вековним огњиштима и зато је на изборима дао апсолутну подршку председнику Вучићу и његовој политици, јер је једини лидер који се искрено и свом снагом за то бори. Зато нека опозиција избегава разговоре, нека глуми патриотизам у скупштини, нека спинује јавност у својим медијима, али те махинације и преваре неће проћи! Водити државу је велика одговорност и власти и опозиције, али опозиција свој део одговорности и терета не разуме и не жели да преузме. Зато је већинска Србија уз председника Вучића, да прво чује детаље о предлогу који је достављен, размотримо на седници скупштине све могуће даље кораке и сценарије и даље заједно дођемо до најбољег решења у интересу грађана Србије!