ТОМИЋ: ЖУТA ХУНТA ЈЕ СРБИЈУ УНАКАЗИЛА И ПОНИЗИЛА НА СВАКОМ КОРАКУ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 09.04.2023.

Зоран Томић

члан Председништва Српске напредне странке

Пре 11 година водила се важна битка за опстанак Србије. Тада су грађани изашли на биралишта и донели јасну одлуку да им је доста жуте хунте која је Србију унаказила и понизила на сваком кораку где је стигла. Народ је јасно видео где њихова политика Србију води, а то је амбис и зато су поверење указали Српској напредној странци. Данас после 11 година јавља се Борис Тадић, непоносни председник Републике Србије, да правда свој пораз на изборима. Каже како се жестоко борио против криминала по сваку цену и да су грађани на изборима тад одлучили да криминал влада Србијом?! Заборавио је Тадић кукавица како је Србија изгледала у његово време. Нема дела живота грађана где криминал се није завукао, тад је криминал била грана у просперитету у Србији, поред одлива мозгова који је за њега био главни извозни производ Србије. Заборавио је Борис Тадић силне сумњиве приватизације, уништене фабрике, пола милиона људи који су због нестурчности, охолости и бахатости жуте хунте остали без посла. Заборавио је ону чувену реформу правосуђа из 2009. године кад је 1500 судија и тужилаца оставио без посла, јер нису страначки били подобни. Нису обезбедили да поред њиховог имена стоје печат и потпис председника општинског одбора Демократске странке. Тако се Тадић борио против криминала уништавајући наше правосуђе, уништавајући привреду и жмурећи на пљачку коју су његови блиски сарадници по Србији спроводили. Шта је он за то време радио? Ништа посебно, шврћкао се по свету извињавајући се за све и свашта, а 2008. године побегао у Румунију и саопштењем се борио за очување Косова и Метохије. Толики је борац био да је изборио НУЛА повучених признања лажне државе.

Данас тај исти Борис Тадић кога је народ отписао на тим изборима 2012. године напада Александра Вучића, Братислава Гашића и остале њихове сараднике који се боре против криминала и корупције и у тој борби имају резултате. Напада оне који су својом одлуком подигли независност у раду правосуђа, сасвим супротно од приватизације коју је он спровео. То није најгоре, народ је навикао на такве нападе ћорцима припадника бившег жутог тајкунског режима. Сад је Тадић прешао на виши степен лудости па народ оптужио да је криминалан, јер је 2012. године гласао за ову власт која је по његовим речима у служби криминала. Поставља се јасно питање, да ли то Тадић, као непоносни бивши председник Србије тврди да су грађани Србије криминалци или пак тврди да су грађани луди што нису подржали његову политику борбе против криминала која је била успешна...успешна само по криминалце који су свој посао развијали? Одговор је добио више пута на изборима, а последњи пут је остављен далеко испод цензуса да данас буде обичан политички аналитичар и ужива у титули најнепоноснијег председника Републике Србије. Верујте, осећај народа према њему је узајаман!