ВУЈАДИНОВИЋ: КАТНИЋ НИЈЕ ДОСТОЈАН ДА ПОМЕНЕ ИМЕ СРПСКОГ ПРЕДСЕДНИКА

На данашње обраћање Миливоја Катнића реаговао је Милимир Вујадиновић, председник Одбора за дијаспору и Србе у региону, поручујући да човек попут одлазећег црногорског званичника, није достојан да у било ком контексту помиње име председника Србије Александра Вучића.

На крају своје неславне каријере Миливоје Катнић "специјални" тужилац у тужилаштву Црне Горе, није издржао а да не помене српског председника Александра Вучића, а у жељи да у последњим данима своје, у најмању руку прљаве биографије, нанесе бар још један ударац Србији и њеном председнику.

У свом данашњем, вероватно и последњем обраћању, у Скупштини Црне Горе усудио се Катнић и да тумачи шта мислe и о чему разговарају председник Александар Вучић и руски председник Владимир Путин.

Није достојан Катнић ни да помене име српског председника, а нарочито да дискутује о чему он разговара са светским државницима.

А да разговара, истина је! Разговара српски председник данас са свим светским лидерима, који га са уважавањем слушају, уздижући Србију на пијадестал који јој је одувек припадао, постављајући je на место лидера региона, стуба стабилности и пример државе у којој је право и правна сигурност загарантована свима, ма кaко се они звали и којој нацији припадали.

Наравно, све се то разликује од права и правне сигурности, коју је спроводио Миливоје Катнић. Он ће остати упамћен, као неко ко је користио сваку прилику за прогон СПЦ у Црној Гори и свега што је имало српски предзнак, па на крају и оних који тај предзнак нису носили, али су се за правду борили.

Морао би Миливоје Катнић да зна, да је Србија земља коју води Александар Вучић и којој нико не може ништа да одређује и наређује, сем њен народ.

То наравно чини битну разлику од Катнића и његових политичких ментора у Црној Гори.

Следећи пут, када Миливоје Катнић помене Александра Вучића, требао би да зна да је разлика између њега и српског председника таман толико велика, колико између његовог политичког мецене Мила Ђукановића и Владимира Путина.

На крају, остаје жеља да ће право и правду дочекати и српски народ у Црној Гори и да му се више никада неће поновити  Катнић и њему слични.

Са друге стране, Срби у Црној Гори, а и сви други добромислећи грађани Црне Горе, увек ће у Србији и њеном председнику имати подршку, шта год била жеља Миливоја Катнића и његових политичких властодржаца.