ЗАШТО ШОЛАКОВА НОВА С ОБМАЊУЈЕ ГРАЂАНЕ?

Често смо на удару неистинитих извештавања Нове С. На дан великог скупа ,,Србија наде” ,,новинар” - извештач из Шапца за Нову С изнео је уживо у програму лажну информацију која се тиче одласка на скуп ,,Србија наде” свих заинтересованих Шапчана. У извештавању ,,новинар” истиче ,,нит’ су напредњаци ишли преко моста…”. Поштовани, да ли сте уопште као ,,новинар” упознати са Законом о јавном информисању и медијима којег треба да се придржавате? Да ли знате да према наведеном закону свако има право да истинито, потпуно и благовремено буде обавештен о питањима од јавног значаја и средства јавног обавештавања су дужна да то право поштују? Да ли сте на овај начин злоупотребили свој положај?

Грађани Шапца прешли су шабачки мост и у великом броју отишли на скуп ,,Србија наде” да подрже свог председника Александра Вучића. Наш понос је скуп од 200 хиљада људи који су дошли да подрже мирну и стабилну Србију, без подела. Опозиција може само да прети блокадом шабачког моста, што је ускраћивање слободе кретања, која је Уставом загарантовано право. Шабачки мост био је проходан и из Шапца је овим мостом прошло 50 аутобуса који су отишли на скуп. Пошто ,,новинар” Нове С каже да преко моста није могуће стићи у престоницу, да ли је ,,новинар” уопште обавештен како се долази из Шапца до Београда? Лагањем грађана да нисмо прешли шабачки мост, повређена је обавеза новинарске пажње према којој су уредник и новинар дужни да с пажњом, пре објављивања информације која садржи податке о одређеној појави, догађају или личности провере њено порекло, истинитост и потпуност.

Такође, поменута телевизија извештавала је о саопштењима Српске напредне странке о којима је говорио Велимир Кузмановић, председник ГО ,,Заједно” Шабац.

,,Успавани” господине Кузмановићу, сигуран сам да треба да бринете ко пише Ваша саопштења, јер ако сте их писали Ви, велика је срамота да је професор српског језика и књижевности толико неписмен. Вашим саопштењима, са доста граматичких грешака, доводи се у питање ,,знање” или пак незнање које преносите на своје ученике. Можда је крајње време да научите како се пишу знаци навода, где се ставља запета, да се реченица не почиње са ,,Ја”, да се не каже ,,са којим се поносите”, него ,,којим се поносите", Шапчана ипак не може бити пуно, него много.

Из свега наведеног произилази да је најбоље да свако ради свој посао. ,,Новинар” Нове С да се придржава Закона о јавном информисању и медијима, а професор српског језика и књижевности Велимир Кузмановић да научи правопис и граматику и да исправно учи своје ученике.

А мој посао, као градоначелника, и посао градске власти, где смо увели бесплатан превоз за све старије од 65 година, три пута смањили цену вртића за по десет одсто, која је за време Ваше странке на власти била највиша, обезбедили бесплатне уџбенике за све прваке, асфалтирали преко 80 км путева, урадили четири нова школска терена, две спортске сале, преко 15 игралишта за децу, комплекс отворених базена за све суграђане, откупили спортску халу ,,Зорка”, продали земљу за 22 нове компаније у Северозападној радној зони, међу којима је највећа компанија Минт, ширимо водоводну мрежу, сарађујемо са својим министарствима, са ЕУ градимо стамбене објекте за угрожене групе становништва, градимо научни центар, опремили смо ЈКП ,,Стари град”, јер сте га ви оставили у расулу, радимо нов Мачвански трг. Мој посао оставите мени да радим, јер доста сте ви рушили наш град!

Др Александар Пајић,
потпредседник ГО СНС Шабац и