Вести

БРНАБИЋ: АЛИША КЕРНС НАСТАВЉА ДА ПАРАДИРА ЛАЖИМА

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић оштро је и аргументовано одговорила британској посланици Алиши Кернс која је јавно затражила да западне државе заштите Косово од Србије.

"Ово писмо и твитови Алише Кернс, министра Михаела Рота и сенатора Роберта Мендеза су више него добродошли, јер пружају живи доказ да Курти заиста ужива пуну подршку и охрабрење за подривање мира и стабилности на Балкану, избегавање спровођења постигнутих споразума (како Бриселског споразума, одбијањем оснивања Заједнице српских општина више од 10 година, тако и Охридског споразума који предвиђа спровођење Бриселског споразума) и подривање основних људских права Срба на Косову и Метохији", поручила је Брнабић.

Брнабић је рекла да "све што неко треба да зна о демократији и владавини права на Косову* је ово":

- Под један, од почетка ове године припадници косовског* безбедносног апарата стрељали су шесторо Срба - и нико није одговарао. Под два, припадник косовске* полиције, који је на Бадње вече пуцао на једанаестогодишњег дечака и двадесетједногодишњег младића, пуштен је из притвора и сада је на слободи. Под три, од почетка Куртијеве администрације 2021. године до данас, незаконито су ухапшена 32 Србина, од којих су неки без икаквих оптужби били у затвору преко 20 месеци, уз то су трпели тортуру, малтретирање и свакодневне увреде на националној основи. Најупечатљивији пример (не)веродостојности и објективности оних који су иницирали ово писмо је да је Алиша Кернс успела да постане један од ретких појединаца чије је јавне изјаве КФОР морао да оповргне. На тврдњу Кернсове да Српска православна црква шверцује оружје на Косово*, КФОР је, као војна мисија НАТО-а, изјавио: "Нема доказа о наводном шверцу који је вршен у православним црквама колима хитне помоћи". Упркос овој јасној изјави КФОР-а, Кернсова наставља да парадира овим лажи, чак и у овом писму. И то резимира све што неко треба да зна о самом писму, закључила је Ана Брнабић.

 

 

 

Извор: Танјуг