Вести

БРНАБИЋ: ЂИЛАС ИМА КАРАКТЕР ДРУМСКОГ РАЗБОЈНИКА

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић рекла je да су Драган Ђилас и Александар Вучић фундаментално различити људи.

"Они су из основа, из корена различити људи. Заиста могу да разумем да Ђилас апсолутно не може да разуме понашање Вучића, и да мисли да је то понашање неког менталног оболелог. Ако мене питате, Ђилас је обичан силеџија и има менталитет друмског разбојника. Он не може да разуме како овој земљи може да буде боље, он жели да се бави политиком искључиво из разлога личног богаћења", рекла је Брнабић.

Брнабић је додала да је Ђилас, док је био на власти, "био богатији сваки дан, а грађани Србије све сиромашнији и сиромашнији".

"Драган Ђилас је завршио своју владавину са више од 600 милиона евра. Он не може да разуме да неко ко је председник Србије, са тако невероватном подршком грађана Србије, да не користи власт за лично богаћење, него жели да та Србија побеђује. Он не може да појми Александра Вучића", рекла је Брнабић.

Брнабић је рекла да Србији као држави, друштву, изузетно је значајно да више нема Драгана Ђиласа.

"То смо оставили иза себе. Сада имамо лидера као што је Александар Вучић. Подсетићу да је Србија 2012. године била на зачељу у региону, тада је Ђилас водио земљу. ''Тукли'' смо се са Албанијом и Северном Македонијом, а Црна Гора нам је бежала више од 100 евра. Сада не можемо да се поредимо по бројним факторима ни са једном земљом у региону - далеко смо испред њих", додала је Брнабић.

 

Вакцине које се користе у Србији ће признати сви

Брнабић је изјавила да Србија има одличне резултате, не само на пољу вакцинације већ и у економији, да је пример за многе, чак и када је реч о дигиталним пасошима које ће, како је оценила, као и све вакцине којима су грађани Србије вакцинисани, признавати сви.

"Верујем да ће и "Синофарм" вакцина бити прихваћена у Европској унији, као што су је прихватиле и Грчка и Мађарска, такође и Шпанија, преговарамо са Израелом, они су рекли да ће признавати само оне које су они признали", рекла је Брнабић и нагласила да је уверена да ће Европска унија признати све вакцине.

Брнабић је рекла да су дигиталне потврде о вакцинацији, које ће и грађани Србије морати да показују, признавати сви.

"Били смо прва или друга земља која је почела да их користи, већ их је унилатерално признала Грчка, јер још нема своје дигиталне сертификате, признали су наше, УАЕ их је признала, Турска, Мађарска, сада и Шпанија, очекујем да их без икаквих проблема признају сви", рекла је Брнабић и додала да су наши дигитални сертификати пример како они треба да изгледају.

Брнабић је поновила да је брине мали проценат вакцинисаних младих испод 30 година.

"Млади, а вакцинисано их је 12 одсто, држе кључ краја епидемије у својим рукама и потпуне безбедности и сигурности, и колективног имунитета", рекла је Брнабић.

Брнабић је додала да Влада ради са целокупном ''Ивент индустријом'', ''Егзитом'', ''Бир фестом'', ''Лав фестом'' и ''да је предлог да се на Светски дан музике отвори Србија''.

Да ли ћемо успети видећемо за сада све делује јако добро, рекла је Брнабић и додала да се нада да ће и 3.000 динара мотивисати људе да се вакцинишу.

Брнабић је нагласила да Србија и у економији има одличне резултате, да индустрија расте, грађевинарство такође бележи јак раст, као и област информационо-комуникационих технологија, која је, како је додала, само у марту имала раст од 27 одсто.

"Све иде добро да се чак и плашим колико нам добро иде", рекла је Брнабић.

Према њеним речима, Влади је циљ да се достигне раст од седам одсто, колико им је задао председник Вучић.

''Мораћемо добро да повучемо, то је добро што дајете све од себе, извлачите сваки атом снаге и покушавате да искористите све'', рекла је Брнабић и подсетила да је само такав приступ омогућио да забележимо пад од један одсто док су сви остали падали много више.

Брнабић је изразила задовољство што је председник у петак отворио фабрику у Прибоју, и нагласила да је то била долина глади до 2012. године.

"Рачунала сам вечерас да смо од маја 2015. године када је влада отворила слободну зону Прибој у кругу ФАП-а до данас у оквиру те слободне зоне отворили 900 и више радних места. Ако том броју додамо и 400 запослених у АФТ, у Прибоју је до данас отворено 1.351 радних места", рекла је Брнабић.

Све то показује колико смо се мењали и колико је Србија данас другачија.

Брнабић је нагласила да Србија све чини за своје грађане, а потврда тога је и укидање роминга са Грчком.

"Апелујем на све наше људе да што више летују у Србији, али за оне који изаберу да иду негде другде, а највише њих иде у Грчку, потрудили смо се као Влада да им олакшамо не само дигиталним сертификатом, већ и ромингом", рекла је Брнабић и позвала грађане да ипак летују у Србији и да рачунају и на нове прелепе хотеле, попут оног отвореног у Прибоју и туристичког компекса који ће ускоро бити отворен у Врањској Бањи.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк