Вести

БРНАБИЋ: КИНА ЈЕДАН ОД НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ ПАРТНЕРА

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је током прославе Кинеске нове године у Београду, да је захвална Кини на чврстом ставу о непризнавању једнострано проглашене независности тзв. Косова и подршци у УН.

Ватрометом и карневалском парадом у Београду, којима су присуствовали Брнабић и амбасадор Кине у Србији Ли Минг, данас је свечано обележен дочек Кинеске нове године.

Свечаност, праћена одбројавањем на Кули Београд отпочела је у 17 часова по српском времену, када је у Пекингу сат откуцао поноћ.

Брнабић је тим поводом изјавила је да би јој била изузетна част и велика радост ако бисмо током ове године поново могли да угостимо кинеског председника Си Ђинпинга у Србији.

"Желим да поновим захвалност Кини и њеном руководству на чврстом ставу о непризнавању једнострано проглашене независности Приштине, што се огледа и у подршци коју нам ваша земља пружа и у међународним организацијама, посебно у УН. То ће Србија вечно ценити", рекла је Брнабић.

Како је навела Брнабић, ми смо поносни на то што је Кина постала један од најзначајнијих партнера у економском развоју Србије наш извоз у Кину, како каже Брнабић, током последњих 10 година, повећан је чак 140 пута.

 

 

 

 

Извор: Танјуг