Вести

БРНАБИЋ: НАСТУП СРБИЈЕ НА ИЗЛОЖБИ У ДУБАИЈУ КРУНА СВИХ УСПЕХА

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић оценила је данас да ће наступ Србије на Светској изложби „Дубаи 2020 Експо“ бити круна свих успеха постигнутих од 2015. године у области дигитализације, креативних индустрија и иновација.

Брнабић је на конференцији за новинаре, која је у Палати Србија одржана поводом најаве учешћа наше земље на овој водећој светској пословној манифестацији, изјавила да ће се Србија представити као један од лидера у иновацијама, дигитализацији, еУправи, талентима, креативности и идејама.

Брнабић је нагласила да је Србија данас по томе препозната, поред већ својих познатих предности, као што су укусна храна, гостопримство, предивни предели и богата култура и традиција.

Србија ће на сајму „Дубаи 2020 Експо“, који ће бити одржан од октобра ове до марта наредне године, представити своје бизнис заједнице.

Брнабић је уједно и председница Координационог тела за реализацију наступа Републике Србије на Светској изложби.

Концепт учешћа наше земље данас су представили и министарка трговине, туризма и телекомуникација и генерална комесарка Републике Србије за „Експо 2020 – Дубаи” Татјана Матић, председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж и виша саветница председнице Владе за креативне индустрије и туризам и заменица генералне комесарке Републике Србије за „Експо 2020 – Дубаи” Ана Илић.

 

 

 

Извор: Танјуг