Вести

БРНАБИЋ: ОПОЗИЦИЈА НИШТА НЕ МОЖЕ ДА ПОНУДИ СРБИЈИ

Гошћа емисије "Добро јутро, Србијо" на Хепи телевизији била је председница Владе Републике Србије Ана Брнабић која је говорила о предстојећој седници Владе заказане за четвртак, спекулацијама могуће оставке за коју председник Александар Вучић не "жели да чује“, али и претњи које се настављају од стране тајкунских медија.

"Желим да кажем свим грађанима да ћемо у четвртак имати одличне вести по нашу земљу. Треба да очекују лепе вести. Имаћу састанак одмах након ове емисије са председником Александром Вучићем, припремаћемо ту седницу Владе јер сам са министром финансија Синишом Малим у среду читавог дана у Паризу. Спремали смо се јуче, спремаћемо се и данас. Што се тиче протеста и претњи једног паралелног света који креирају њихови тајкунски медији, желела сам још једном да подвучем, ни у једном тренутку немам проблем са тим да понудим оставку на место председнице Владе Републике Србије и да идемо на изборе, то већ неко време зна председник Вучић и за сада одбија, да ли ће се то променити у наредним данима – видећемо. Оно што ми је најневероватније јесте да се ми нечега плашимо. Знам да се председник Вучић и ја не плашимо ничега. Ми смо радили и радимо најбоље што умемо за добробит нашег народа. Остају путеви, брзе пруге, фабрике, радна места. Велики део опозиције је рекао да нама Моравски коридор ни не треба. Они су за њих грађани другог реда… Рекли су – ви бацате паре. Клинички центар Ниш је изградио Вучић са тимом, Клинички центар Србије, здравствене станице у сваком селу. Данас Србија има чему да се нада. Шта опозиција има да понуди Србији? Понудила бих оставку председнику, али сам ту да бих урадила нешто за своју земљу, бескрајно сам поносна што сам део тима Александра Вучића. Никада се тога нећу одрећи, он је све дао за ову земљу. Увела сам електронску управу у Републику Србију. Е-управа није постојала, већ црвене, мастиљаве књиге," истакла је Брнабић, и наставила у истом маниру о свим круцијалним ставкама које су постигнуте током протеклих година, али и гласноговорницима на протестима по покровитељством „Србија против насиља“.

"Тек 2017. године смо увели програмирање у школама, да могу да користе дигиталне уџбенике. Они и даље не  могу да испрате шта се дешава, и чега се онда плашимо? Завршили смо ствари о којима су људи могли да сањају. Господин Иван Ивановић је био један од говорника на протесту, сви ти људи знају шта је он причао, да не постоји ниједна традиционална вредност коју он није увредио. Ако је он популаран, он је та елита и ненасилна Србија, то показује интегритет људи који су тамо били. Не бих ишла ни на један скуп јер знам шта је све причао. На тим ненасилним протестима имате фотографију обешеног Александра Вучића, реаговала сам исте вечери. Ставила сам се у те ципеле, како би свом детету објаснила шта то представља. Они се хвале сликама деце које су довели на протесте. Како објаснити детету слику обешеног Вучића?", рекла је Брнабић.

 

 

 

Извор: ТВ Хепи