Вести

БРНАБИЋ: ОПОЗИЦИЈА ПОКАЗАЛА НАРОДУ НА ШТА ЈЕ СВЕ СПРЕМНА

Председница Владе Републике Србије и потпредседница Главног одбора Српске напредне странке Ана Брнабић изјавила је да је тужно што је Србија доживела да има људе, политичке покрете и странке који сами траже од странаца да се њихова земља уцени како би пристала на међународну истрагу везано за изборе.

"Сами траже од странаца да грубо прекрше, погазе, суверенитет и независност Србије", истакла је Брнабић реагујући на изјаву председника Странке слободе и правде Драгана Ђиласа који је увредљиво коментарисао њену ранију изјаву.

Брнабић је навела и да је пре 110 година, Аустроуграска тражила, не да води истрагу у Србији, већ да учествује у истрази уз наше органе, али је наша Влада сматрала да, због тога што ништа није предвиђено у погледу начина и обима тог учешћа, прихватање таквог захтева би ишло много даље од тога што "допушта народна част једне независне земље" и било је одлучено да се, неприхватањем таквог захтева, заштити "суверенитет и независност Србије". 

Такође је додала и да је према званичним подацима, Србија у том рату изгубила 1.277.000 људи, да би сачувала своју независност, суверенитет и слободу.

"Бескрајно тужно је што је, век касније, Србија доживела да има људе, политичке покрете и странке (свеједно колико минорне) који сами траже од странаца да се њихова земља уцени како би пристала на међународну истрагу", рекла је Брнабић и поручила том делу опозиције да ће их се генерације стидети.

Брнабић је навела да су личне увреде од таквих као што је Ђилас за њу орден части.

"Сматрам их признањем за свој рад и борбу за јаку, слободну, самосталну и независну Србију", поручила је Брнабић.

"Имам само једну реч за вас - муве".

"На срећу, у Србији никада такви не могу да имају већинску подршку народа, ни близу, али је добро што сте народу показали на шта се све спремни и колико вам независност и суверенитет Србије нимало не значе", рекла је Брнабић.

 

 

 

Извор: Танјуг