Вести

БРНАБИЋ: ОПОЗИЦИЈА У СРБИЈИ ИЗГУБИЛА КОМПАС

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић је говорећи о новим нападима опозиције, истакла да јој није јасно какав они проблем са паризером имају. Додала је да јој није јасно шта људи у Србији доручкују, ако не паризер, и њему слично.

"Ти људи су сваки компас изгубили, ово је само врхунац начина на који ови људи функционишу. Колико год нама било смешно, или суманито, то је само модус операнди како функционише опозиција у Србији, и како то систематски подржавају тајкунски медији", рекла је Брнабић.

Брнабић је рекла да је сендвич и паризер последња ствар, али иста, како се понашају са другим стварима изузетно важним за државу.

"Ако Вучић проба паризер, онда кажу да није, да нису видели да је прогутао сендвич. Ћулибрк је исти онај човек, велики економиста, уредник једног од тајкунских недељника који је рекао да ће поднети оставку 2019. године, ако просечна плата пређе 500 евра, а када је те године била 509 евра, није поднео оставку. Па је рекао да та оставка није прихваћена", рекла је Брнабић.

Он је потом изашао са идејом, да ће Вучић после избора одмах увести санкције Русији, што се није десило, а онда је Понош отишао на тајкунске медије и пласирао нову лаж.

"Рекао је да ћемо имати последице, озбиљне последице јер нисмо увели санкције Русији, без извињења и било чега", рекла је Брнабић.

Говорећи о случају Јовањица, Брнабић наводи да, и када је суд пресудио да је Мирослав Алексић лажов, нико није чуо извини.

"Наша је служба безбедности упала у Јовањицу, није неко други. Како држава некога да штити, а она га ухапсила. Кулувија је био у истражном притвору, па је добио наногицу. Није Андреј Вучић, него Бата Гашић, па није он, него Ана Брнабић", додала је Брнабић.

"Шта је случај Јовањица? Не знају. Они тајкунском машинеријом бруталне лажи постављају као истину. Толико сте бацали лажи, да просечан човек не зна о чему се ради", навела је Брнабић.

Брнабић је, коментаришући наводе да њен брат гради комплекс на Златибору, истакла да је у питању још једна гнусна лаж.

"Они кажу да ништа није улагање, него ми имамо добитак од тога. Тамо не може да се гради, стаклени видиковац је уместо тренутног, који је климав, необезбеђен и остало. Ми хоћемо да од тога направимо прелеп, стаклени видиковац. Да покажемо да неке ствари које постоје у свету направимо и код нас", додаје Брнабић.

Брнабић се дотакла и састанка који се данас одиграва у Бриселу, додајући да није оптимиста. Како каже, када у земљи покушавају да ослабе позицију Србије и Вучића, шта друго очекивати.

"Председник има довољно фокуса, емотивне стабилности и снаге да све што се овде дешава остави иза себе, и да данас на најбољи начин брани наше интересе. Волела бих да дође до договора, како бисмо наставили са растом и развојем земље", навела је Брнабић.

То су тешки разговори, неко ко у њима не учествује, не може да замисли атмосферу, јер ви треба да будете фокусирани, неиспровоцирани, рекла је Брнабић, истичући да је Куртију једино у циљу да нас испровоцира.

 

Јесам за изборе, надам се што пре, Вучић ће одлучити шта је добро за Србију

Брнабић је позвала представнике дела опозиције да кажу грађанима шта се променило па сада траже расписивање ванредних парламентарних избора.

"Током јуна, јула и августа имали смо опозицију која је претила отворено и Српској напредној странци и председнику Србије Александру Вучићу да ће блокирати улице уколико идемо на ванредне парламентарне изборе, а две недеље касније кажу супротно. Шта се променило? Како са истим претњама можете да претите и ако распишемо и ако не распишемо изборе? Зар нисте дужни грађанима да објасните шта се променило", рекла је Брнабић на ТВ Пинк.

Брнабић је додала да су и представници дела опозиције и "тајкунски медији" дужни да то објасне грађанима.

На питање да ли је она лично за одржавање избора, Брнабић је рекла да јесте и нада се, каже, што пре.

"Сигурна сам да ће Вучић одлучити шта је правилно и добро за Србију и за нашу стабилност", рекла је Брнабић.

Оценила је и да ће опозиција, како је рекла, и у наредном периоду наставити са бруталним лажима.

"Милош Јовановић из Нове Демократске странке Србије је исто пред тешке разговоре о КиМ рекао да је Вучић издајник. Од 2013. године му причају да је издајник. Причају да ће признати независност Косова и није их срамота да и даље то причају. Говорио је да ће Вучић потписати споразум у Охриду, па када није потписао, онда је без срамоте изјавио да то није ни рекао", рекла је Брнабић.

Додала је и да је политичар Мирослав Алексић тражио да се ухапси човек који је носио обешену лутку на протесту, а онда су тражили нове протесте јер је тај човек приведен.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк