Вести

БРНАБИЋ: ПОДРШКА ПРИОРИТЕТИМА ШВЕДСКОГ ПРЕДСЕДАВАЊА ОЕБС-У

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је са председавајућом Организацији за европску безбедност и сарадњу и министарком спољних послова Краљевине Шведске Ан Линде о приоритетима шведског председавања ОЕБС-у, као и о наставку европских интеграција Србије, владавини права, медијским слободама и борби против организованог криминала.

Брнабић је истакла подршку приоритетима шведског председавања ОЕБС-у. Говорећи о реформским процесима, она је пренела личну посвећеност раду на пољу слободе медија и безбедности новинара и нагласила да је грађење међусобног поверења циљ који је могуће достићи.

Брнабић је, говорећи о уставним променама, саговорници пренела да су уставни амандмани у скупштинској процедури, а да се завршетак читавог процеса, који је подразумевао и широку јавну расправу, уз претходно уважене примедбе Венецијанске комисије, очекује до краја године.

Брнабић је, када је реч о европским интеграцијама, замолила за подршку Шведске за отварање кластера у преговарачком процесу и истакла да би то био добар сигнал за грађане Србије када је реч о приступању Европској унији.

Када је реч о економији, Брнабић је додала да је Шведска инвеститор који у Србији све више улаже, да су билатерални односи добри и да, такође, подржава дијалог Београда са Приштином уз посредство Европске уније.

 

 

 

Извор: Танјуг