Вести

БРНАБИЋ: СРАМНА РЕАКЦИЈА ЕУ НА ИМЕНОВАЊЕ РАШИЋА

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић реаговала је вечерас поводом изјаве портпарола Европске уније Петера Стана о именовању Ненада Рашића за министра у влади привремених институција самоуправе у Приштини:

„Оваква реакција је срамота ЕУ. Чекали смо да видимо шта ће Унија рећи о именовању Рашића и дочекали још једну срамну изјаву. Именовање Рашића није само у супротности са Бриселским споразумом, већ и са вољом народа исказаној на изборима, а што је најважнија воља.

Поново питам – након што 10 година Приштина није имплементирала Бриселски споразум чији је ЕУ гарант, након што је Србима на Косову и Метохији ускраћено право гласа ове године, и то два пута, на шта је ЕУ реаговала једном реченицом у Извештају о напретку, и након што Приштина именовањем Рашића наставља да ниподаштава јасно исказану вољу српског народа на Косову и Метохији, дакле питам ЕУ – где су те европске вредности, где је демократија, где нестаде владавина права?

После овакве срамотне изјаве ЕУ, само још једне у низу, нема никакве потребе да Србија више учествује на самитима о Западном Балкану. Или ће ЕУ почети да поштује вредности које пропагира или нема више потребе да Србија у оваквој фарси учествује.

Први пут Србија неће присуствовати Самиту ЕУ – Западни Балкан који ће бити одржан 6. децембра у Тирани ове године.“, поручила је председнице владе.

 

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА