Вести

БРНАБИЋ: СРБИЈА ПОСВЕЋЕНА УНАПРЕЂЕЊУ ОДНОСА СА САД

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са конгресменом Сједињених Америчких Држава Мајклом Тарнером o билатералним односима, европским интеграцијама Србије, као и о дијалогу Београда и Приштине.

Брнабић је поздравила динамичан политички дијалог са представницима САД, истакавши да је наша земља посвећена даљем унапређењу односа, посебно у области телекомуникација, ИТ услуга и у инфраструктурним пројектима.

Брнабић је нагласила да је Србија чврсто опредељена за очување мира и стабилности и да се зато улажу велики напори за нормализацију односа Београда и Приштине.

Брнабић је указала на то да је прошло десет година од потписивања Бриселског споразума, а да Заједница српских општина још увек није формирана.

Брнабић је поручила да Србија чврсто стоји на европском путу, напоменувши да је циљ наше земље отварање Кластера 3.

Тарнер је нагласио да веома цени напоре Србије у одржавању мира и стабилности у региону, при чему је позитивно оценио видљив економски напредак Србије током последњих година.

Он је на састанку, којем је присуствовао и амбасадор САД у Београду Кристофер Хил, нагласио да сарадња са Националном гардом Охаја даје снажан подстицај односима двеју држава.

 

 

 

Извор: Танјуг