Вести

БРНАБИЋ: ТЕХНОЛОШКИ ПАРК ЈЕ ПРОЈЕКАТ БУДУЋНОСТИ

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић са министрима Јадранком Јоксимовић и Ненадом Поповићем обишла је Бизнис инкубатор центар у Крушевцу и присуствовала презентацији пројекта доградње и опремања Регионалног индустријског технолошког парка.

Брнабић је оценила да је у Бизнис инкубатор центру већ урађено много тога и поручила да ће пројекат индустријског технолошког парка у том граду бити завршен као што су изграђени Научно-технолошки паркови у Нишу, Новом Саду, Чачку.

"Најискреније, свака част. Браво! Ово сте урадили углавном сами и уз врло малу помоћ из републичког буџета. Крушевац и Крушевљани су ово заслужили. Овај пројекат ће ићи, не постоји шанса да не иде”, рекла је Брнабић и оценила да је реч о пројекту и визији будућности.

Брнабић је навела да је било пуно скепсе када је Влада Србије најављивала изградњу и опремање сличних паркова у другим градовима, али да се показало да обећања нису остала само на празним причама и прелепим макетама.

"Научно-технолошки паркови постоје већ у Чачку, Нишу, Новом Саду, а биће и у Крушевцу. Ово завршавамо сигурно и ускоро се видимо да планирамо даље”, рекла је Брнабић.

 

 

 

Извор: Танјуг