Вести

БРНАБИЋ: УАЕ ВАЖАН СТРАТЕШКИ ПАРТНЕР СРБИЈЕ

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић примила је данас у опроштајну посету амбасадора Уједињених Арапских Емирата (УАЕ) Мубаракa Саидa Ал Дахеријa.

Брнабић је, у пријатељском и искреном разговору, истакла да је Ал Дахери дао изузетан допринос развоју свеукупних односа и указала на важност стратешког партнерства Србије и УАЕ.

Уједињени Арапски Емирати су, како је указала, најважнији спољнотрговински партнер Србије и водеће извозно тржиште међу свим државама чланицама Савета за сарадњу земаља Залива.

Премијерка Брнабић исказала је посебну захвалност на томе што су УАЕ подржале кандидатуру Србије за организацију Међународне светске изложбе EXPO 2027 у Београду и додала да се сада обављају детаљне припреме за тај важан догађај.

Мубарак Саид Ал Дахери изразио је захвалност премијерки Брнабић и Влади Србије на подршци коју су му пружали током мандата и истакао да ће остати искрени пријатељ наше земље.

Мубарак Саид Ал Дахери нагласио је да се у Србији осећа као у другој кући, те да ће из Београда понети најлепше успомене.

 

 

 

Извор: Танјуг