Вести

БРНАБИЋ: ЗАХВАЛНИ СМО НОРВЕШКОЈ НА ПОДРШЦИ

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић истакла је данас у разговору са државним секретаром Министарства спољних послова Норвешке Ивиндом Вадом Петерсоном у Београду, да чланство Републике Србије у ЕУ остаје приоритет спољне политике земље и стратешко опредељење и изразила захвалност Норвешкој на подршци на том путу.

Норвешка, како је навела, пружа помоћ у области хармонизације стандарда и прописа са Унијом у области владавине права, реформи државне управе, конкурентности, енергетске ефикасности, животне средине и климатских промена.

Брнабић је саговорника упознала са проблемима са којима се Срби на Косову и Метохији суочавају и истакла да је пуно поштовање Бриселског споразума и оснивање Заједнице српских општина једини начин за даљи наставак и напредак у процесу нормализације.

Брнабић је истакла значај партнерства са Норвешком и изразила захвалност на блиској сарадњи у области економије, европских интеграција и посебно сектору енергетике. Нарочито је захвалила на експертској помоћи коју је Норвешка пружила Републици Србији након две трагедије почетком маја.

 

 

 

Извор: Танјуг