Вести

ЂОРЂЕВИЋ: ГРАЂАНИ СУ БИЛИ ЖРТВЕ ЂИЛАСОВОГ РЕЖИМА ДУГ НИЗ ГОДИНА

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и члан Председништва Српске напредне странке Зоран Ђорђевић, поводом видео поруке лидера опозиције Драгана Ђиласа, која је упућена председнику Републике Србије Александру Вучићу у вези са корона вирусом и актуелним стањем у нашој земљи, рекао је да није ништа друго него бунцање лицемерног манипулатора, који у нацистичком маниру покушава да испровоцира стокхолмски синдром, неуспешно глумећи емпатију и разум.

На почетку, да разјаснимо једну ствар. Блебетање или баљезгање свих глупости током нешто више од 10 минута, лицемерно је и огавно већ при првој реченици када Ђилас спомиње грађане и раднике које ова земља има, из разлога што су управо он и његови политички саборци заслужни за одлазак великог броја грађана трбухом за крухом. Међутим није то ништа ново с обзиром на то да патолошке лажи нису непознаница у његовим обраћањима, рекао је Ђорђевић.

Према министровим речима коришћење тешке ситуације у којој се земља данас налази зарад добијања политичких поена, неколицине људи која је са њим заједно лагала и крала, или која је заборавила све лажи и крађе Драгана Ђиласа није ништа до неуспелог покушаја манипулације.

Тај човек баљезга о радницима, медицинским сестрама и докторима, техничарима, апотекарима и свима онима који су за време његове владавине морали да спакују ствари у један кофер и оду у туђину, јер је укинуо запошљавање, смањивао је плате, крао, варао, лагао само да би се обогатио. Једина истина коју је изнео у свом обраћању је да ти људи ћуте и раде јер воле своју земљу. И ту је потпуно у праву, они воле своју земљу, коначно могу у њој да живе и да зарађују за себе и своје породице. Само је заборавио да сви ти људи воле и Александра Вучића јер он зна да није изнад њих, да је један од њих и да је увек ту за њих, као што зна да су они увек ту да помогну једни другима, рекао је Зоран Ђорђевић.

Ђорђевић је додао да осим тих месец дана, којих како каже Ђилас ћути, не би било лоше да се та ћутња продужи, како патолошке лажи не би збуњивале грађане.

Ако је неодговорно то што је председник обезбедио да држава се извуче из дугова, ако је лоше то што је повећао плате, ако је грех што је патриота, ако је за осуду то што воли пензионере и брине о њима и стално их економски подржава, онда ја не знам шта је то што је добро. Па ми никада нисмо имали боље услове за живот и рад, здравство никада није било развијеније, брига државе никада није била на вишем нивоу, то наши грађани добро знају, подвукао је Ђорђевић.

Министар је појаснио да су нетолеранција и отворена мржња према другима и другачијима када су у питању Драган Ђилас и његови политички истомишљеници, доказани више пута, приликом напада на грађане, новинарке, жене, политичарке, децу па чак и кадрове Српске напредне странке.

Нетолеранција и мржња не према нашем председнику, него према целом српском народу види се из овог обраћања, у коме Ђилас покушава да испровоцира емоционално зближавање жртве и злостављача, односно грађана који су били жртва његовог режима дуг низ година. Он или има краткорочно памћење или широки дијапазон дијагноза које му онемогућавају да разумно и рационално размишља, већ лаже народ по сваку цену, истиче министар.

Ђорђевић је додао да заувек треба да заћути човек који је оставио празне апотекарске магацине, опустошене касе, дугове и терет са којим је Србија успела да се избори захваљујући Александру Вучићу и исправној политици коју води.

Појављивање председника у медијима знак је његове присутности у тешким ситуацијама. Он се не крије, он се не прави да не види, он је ту и покушава да реши проблем и на томе свака му част. Слушајући струку, уз помоћ великих светских сила, наших пријатеља који су Вучићеви лични контакти, помажући једни другима успећемо да се изборимо са корона вирусом, а следећи политику Александра Вучића успећемо да се по завршетку ванредног стања вратимо добром путу којим ходамо с његовим доласком на власт. Објашњавање свих глупости које је Ђилас изнео било би узалудно трошење речи у овим тешким тренуцима. Ђилас као да намерно жели да се неко бави њим, извлачењем његових афера, објашњавањем како и када се проглашава ванредно стање, шта смо урадили а шта он није, уместо да се бавимо озбиљним стварима, рекао је министар и додао да не може да дозволи да Ђилас лаже народ и да ће власт остати фокусирана на решавању проблема.

 

Извор: Танјуг/Српски телеграф