Вести

Ђорђевић: Немамо право да заборавимо догађај од 6. априла 1941. године

Поводом Дана сећања на жртве шестоаприлског бомбардовања Београда, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић и председник Скупштине града, Никола Никодијевић, положили су венце на спомен-обележје у Алеји жртава бомбардовања Београда 1941. године на Новом гробљу.

 

Ђорђевић је рекао да без обзира на ванредно стање немамо право да заборавимо догађај од 6. априла 1941. године, бомбардовање Београда, као ни све невине жртве које су тог дана страдале да бисмо сви ми данас живели у слободи.

 

Ђорђевић је поручио да се мора чувати успомена на све те људе, али и на све оне који су касније у борби против фашизма дали своје животе да би наша земља била слободна.

 

Ђорђевић је нагласио да са поносом данас можемо рећи да смо земља која је увек била на правој страни и која ће и убудуће гајити слободарске правце и деловања, као и да ћемо наше будуће генерације едуковати како то никада не би заборавили.

 

 

 

У ромска насеље стижу цистерне, намирнице, канте Црвеног крста

 

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања добиће списак свих ромских насеља у Србији, са информацијама о њиховој локацији и бројем житеља, како би се свима обезбедила неопходна помоћ и заштита од вируса „COVID-19“.

 

Градовима и општинама биће наложено да изврше периодичне дезинфекције тих ромских насеља.

 

"Сви грађани Републике Србије су за нас једнаки и зато морају да имају једнаку заштиту, ромским насељима који немају воду за пиће, локалне самоуправе су дужне да обезбеде цистерне са водом, а са Црвеним крстом ћемо договорити достављање неопходних намирница", рекао је Зоран Ђорђевић.

Ђорђевић је додао да је и у овим насељима нужно поставити довољан број контејнера како се отпад и смеће не би разносили.

 

Извор: Танјуг