Вести

ЂУКАНОВИЋ: СТЕФАНОВИЋ ЈЕ ПОДНЕО ОСТАВКУ У ГРАДСКОМ ОДБОРУ

Члан Председништва и посланик Српске напредне странке Владимир Ђукановић изјавио је да је високи званичник странке Небојша Стефановић поднео оставку на место председника њеног београдског одбора.

"Председник странке је добио оставку Небојше Стефановића, оставка ће, претпостављам, бити уважена (на данашњој седници Главног одбора). Стефановић је поднео оставку на место председника Градског одбора у Београду. То је победа демократије у странци, код нас је увек демократија на делу, свако може да каже шта мисли", рекао је Ђукановић.

Упитан да одговори да ли ће Стефановић остати члан владе, с обзиром на то да је министар одбране, Ђукановић је рекао да је још рано о томе причати.

"Прво да видимо да ли ће се усвојити оставка. Можда неко каже: ''Небојша, много си добро радио, остани''. Међутим, не верујем да ће се то десити", додао је Ђукановић.

На питање водитељке шта је највећа грешка Стефановића, с обзиром на то да је он први именом и презименом јавно заложио за смену Стефановића, Ђукановић је рекао ствари које су му сметале.

"Грешка? Хм. Глупо ми је да причам у емисији о њему или било коме. Управљате једним системом, веома важним, као што је Министарство унутрашњих послова (Стефановић је претходно био министар унутрашњих послова), а за то време се прислушкује председник државе. А истовремено сте координатор служби безбедности и као не знате за то. Чекајте, кога ви правите будалом овде? Је ли заиста мислите да смо толики кретени? Не може да се деси, да сте на челу служби, на челу Министарства унутрашњих послова, а одатле се прислушкује председник државе. Шта да помисле сви из ове земље? Није само Стефановић у питању, има ту још људи, да не улазимо даље. Странку доживљавам као породицу јер сам један од 50 оснивача. У једном моменту сам хтео да дигнем руке јер сам видео да се ствара паралелни систем. Хтео сам да одустанем. Неки људи праве свој систем, неки људи су поприлично увећали свој капитал, имовину...", додао је Ђукановић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва