Вести

ЂУРИЋ: ДОШЛО ЈЕ ВРЕМЕ ДА СЕ ПРЕКИНЕ КУРТИЈЕВО ДИВЉАЊЕ

Њ.Е. изванредни и опуномоћени амбасадор Републике Србије у Сједињеним Америчким Државама г. Марко Ђурић изјавио је да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти "даноноћно чисти преостале Србе" са Косова и Метохије и истакао да је дошло време да међународна заједница искористи сва расположива средства да се прекине "Куртијево дивљање".

"Куртијева влада сада буквално даноноћно чисти преостале Србе са Косова. Након што је незаконито забранио српски динар и пресекао жицу од које зависи сама егзистенција српске заједнице, он сада насилно разбија преостале здравствене установе и месне заједнице и наставља да хапси, малтретира и терорише цивилно српско становништво", рекао је Ђурић.

Ђурић је истакао да је дошло време да међународна заједница искористи сва расположива средства да се прекине "Куртијево дивљање".

"Иако је добро што постоји широка међународна осуда текућих акција Куртија и његових поручника, потребна је снажна и конкретна акција. Ако га сада не спречите, то ће врло вероватно значити стратешки неуспех. Неуспех од којег се шири регион можда неће опоравити генерацијама", рекао је Ђурић.

Ђурић је нагласио да "једнонационално Косово нема никакву будућност".

 

 

 

Извор: Танјуг