Вести

ЂУРИЋ: КУРТИ БРУТАЛНО ГАЗИ ОСНОВНА ЉУДСКА ПРАВА СРБА НА КИМ

Њ.Е. изванредни и опуномоћени амбасадор Републике Србије у Сједињеним Америчким Државама г. Марко Ђурић оценио је да је зачуђујућа страст са којом неки у јавном простору воде кампању против сопствене земље.

"Био бих разочаран да поводом мог скорашњег повратка није поведена негативна кампања. Макар и прилично јадна. Немам намеру да се правдам Куртију и Свечљи, нити њиховим ботовима и другим злонамернима за било шта", рекао је Ђурић.

Ђурић је додао да се никада није крио нити се стидео врло јавних контаката које има у оквиру посла који обавља.

"Осим са различитим српским представницима са којима и даље остварујем редован контакт и волим да се сретнем и данас, састајао сам се много пута, такође у оквиру посла који обављам и са бројним албанским лидерима који се од домаћег и међународног правосуђа терете за неописиве ратне злочине против мог народа. То ми је лично увек падало неупоредиво теже. Као и сусрети које сам морао да имам са етнонационалистима Куртијем и Свечљом који брутално газе основна људска права Срба на Косову и Метохији и имају невину крв на својим рукама", рекао је Ђурић.

Ђурић је додао да је дуже одсутан из дневне политике, па му је, како је истакао, помало зачуђујућа страст са којом неки у јавном простору воде кампању против сопствене земље, мислећи да ће тако да остваре политичку корист.

"Очекују их међутим нова велика разочарења у скорој будућности. Враћам се ускоро и једва чекам да се суочим са свима њима заједно", рекао је Ђурић.

 

 

 

Извор: Танјуг